Lütfen bekleyin..



Çiftçi karasabana yöneldi

12 Nisan 2022, 11:33 - Okunma: 236

Akaryakıta üst üste gelen zamlardan sonra çiftçi karasabana geri döndü. Rusya’nın ile Ukrayna ardından, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve dolar kurundaki artışlar, akaryakıtta zam yağmurunu beraberinde getirince çiftçi eski modele geri döndü. Bir traktör deposunun 2 yüz ya da 200 TL civarında dolduğunu kaydeden çiftçiler

“Zor durumdayız. Dedi.  Tarla sürmede kullanılan karasabanlar günümüz şartlarında kullanılmazken, bazı vatandaşlar arazi şartlarından dolayı bazıları ise yakıt fiyatlarının artmasından dolayı tarlalarını karasabanla sürmeye başladı. Mazotun pahalı olması ve giderlerin çok olması sebebiyle tarlasını katırlarla çift sürmeye başladıklarını anlattı.  
‘KARABASANLA SÜRMEK BİZE DAHA UCUZA GELİYOR’
Çiftçiler, traktörlerin saati 600 ile 650 arasında değişiyor. Mazot pahalı olduğu için traktörcülerde gelmiyor. Karabasanla sürmek bize daha ucuza geliyor. Karasaban sahibi, “bu sene 10 gündür firesiz çalışıyorum. Akaryakıt zamlarından sonra millet eskiye dönüş yaptı. Eskiden yevmiye 100 Tl idi ama 3 torba un alabiliyorduk. Şimdi 450 alıyoruz zar zor bir torba alabiliyoruz” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=