Lütfen bekleyin..



Başkan Müjdeci Hava kirliliğini gündeme taşıdı

12 Nisan 2022, 11:28 - Okunma: 331

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman'daki hava kirliliği artışı nedeniyle yetkilileri acilen harekete geçmeye davet etti. Batman'da vatandaşların oksijen yerine zehir soluduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Son raporlar Batman'da yılın 155 günü kalitesiz havanın soluduğunu ortaya koyuyor. Özellikle Batman'ın havasında tehlikeli oranda partikül yani

kirletici madde bulunuyor. Söz konusu bu partikül maddeler; solunum enfeksiyonu, kalp damar hastalıkları ve kansere neden oluyor. Uzman görüşleri ve bilimsel raporlara göre, PM10 ve PM 2,5 kirleticilerin kent merkezlerinde geniş kitleleri etkileyerek erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere sebep olduğu görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre Batman, hava kirliliği bakımından Türkiye’de 1’inci, Avrupa’da ise 2’nci sıradadır. Bu şehrin vatandaşları adeta zehir soluyor. Şehrin içindeki petrol rafinerisi, her yıl önlenemeyen anız yangınları, en kalitesiz kömürün yoksul vatandaşlara dağıtılması, çarpık kentleşme ve buna bağlı olarak yaşanan trafik yoğunluğu, hava koridoru eksikliği, yetkililerin bu konudaki bilgi eksikliği, yüksek katlı binalar, denetimsiz inşaat yapıları gibi sayısız unsur nedeniyle şehrimizdeki vatandaşlar göz göre göre kansere sürükleniyor. Yetkililerin derhal bir halk sağlığı sorunu olan hava kirliliği için harekete geçmesi elzemdir." İfadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=