Lütfen bekleyin..



Rektör Demir Ukrayna konulu Panele Katıldı

07 Nisan 2022, 14:12 - Okunma: 263

Üniversite Enerji Koordinasyon Merkezi ile Düzce Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak Bölgesel ve Küresel Boyutlarıyla Ukrayna Krizi isimli bir panel düzenlendi. 31 Mart 2022 tarihinde online olarak gerçekleşen ve Prof. Dr. Ayfer Gedikli’nin moderatörlüğünde düzenlenen panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve

İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ferhat Pirinçci ile SETA Güvenlik ve Dış İlişkiler Direktörü Prof. Dr. Murat Yeşiltaş panelist olarak katıldı. 

Rusya’nın, 2020 verilerine göre; ABD ve Suudi Arabistan'dan sonra dünyanın üçüncü büyük petrol ile diğer sıvı üreticisi ve Rusya’nın Avrupa için önemli bir petrol ve doğal gaz kaynağı olduğunu anlatan Prof. Dr. İdris Demir, Avrupa'nın petrol ve doğal gaz ithalatının önemli bir kısmının Rusya'dan yapıldığını söyledi. 2014 yılından bu yana Rusya’nın Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlara tabi olduğunu belirten Rektör Demir, bu yaptırımların Rus hükümetinin Ukrayna ile ilgili eylem ve politikalarına yanıt olarak uygulandığını kaydetti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=