Lütfen bekleyin..



Fıstık üreticileri depo projesine onay

07 Nisan 2022, 17:07 - Okunma: 357

Batman Fıstık Üreticileri Birliği ve Batman Ticaret Borsası’nın ortak olduğu Fizibilite Projesi Onaylandı. Son yıllarda ilimiz ve bölgemiz için önemli bir gelir kaynağı oluşturan fıstık, ilimizin ve bölgemizin kalkınması açısından çok önemli bir yere sahip oldu. Dicle Kalkınma Ajansına sunulan; Siirt Fıstığı Lisanslı Depoculuk İhtiyacının Tespiti Ve Ön Fizibilite Çalışması Projesi onaylandı.

BATMAN FISTIK ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR

 

Birlik Başkanı Hifzullah AKDAŞ açıklamasında “Bölgemizde fıstık lisanslı depolarının olmaması hâlihazırda üretim yapan ya da henüz hasat yapma aşamasına gelmemiş olan çiftçilerimize problem yaratmaktadır. Bölgemizde ürünler, depolama altyapısı olmadığından ve teminat olarak kullanılmadığından arzın yoğun, fiyatların düşük olduğu dönemde elden çıkarılmaktadır. Tüm bu nedenlerden ötürü üreticiler zarara uğramaktadırlar. Tüccar ise sağlık depolama imkânı olmadığı için ticaretini yaptığı ürünü kısa vadede elinden çıkarmak durumunda kalmakta, bu nedenle büyük firmaların periyodik taleplerini karşılayamamakta ve rekabet gücü düşmektedir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=