Lütfen bekleyin..



Siber Suçlarla Mücadele semineri düzenlendi

05 Nisan 2022, 15:51 - Okunma: 412

Batman Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik olarak “Siber Suçlarla Mücadele” konulu eğitim düzenlendi. Üniversite Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen seminere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fulya Köksoy, üniversitenin yöneticileri, akademik ve idari personel katıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ertuğrul Kafkas çağımızda mobil cihazların yayılmasıyla, internet ve sosyal medya üzerinden dolandırıcılık, çocuk istismarı, zararlı yazılımlarla düzenlenen siber saldırılar ve nefret söylemlerinin güncel tehdit haline geldiğini söyledi. 
KAFKAS, SİBER SALDIRILARA DİKKAT ÇEKTİ
Siber ortamda gerçekleşen bu faaliyetlerin kişilerin mahremiyetine ve güvenliğine zarar verecek boyutlara ulaştığını kaydeden Kafkas, “Siber saldırganlar genel olarak siber suçları işledikleri zaman kişi, kurum ya da devletlere zarar verebilmektir. Ortaya çıkabilecek risklere karşı siber güvenliğin sağlanmasının zorunlu hale geliyor”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=