Lütfen bekleyin..



605 Yıllık Köyü, Otele Çevirdi…

20 Ağustos 2017, 15:25 - Okunma: 1448

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyü karşısında bulunan ve 1412 yılında kurulan tarihi Kostelune köyü, tüm otantik yapısı, mağara evleri ve doğasına uygun orijinal bir şekilde önceki sahibi Mahmut Orak tarafından restore edilerek otele çevrildi.

Daha önce Merdo Otel olarak hizmet veren mekan, yeni işletmecileri ve Grang Lavin ismiyle daha kaliteli hizmet anlayışıyla bölge insanlarına tatil imkanı sunuyor. 32 otantik ve mağaralardan dönme lüks odalarıyla 50 yatak kapasitesiyle çalışıyor. Güneydoğu’da her kesime batıdaki tüm imkanlarıyla tatil imkanı sağladıklarını belirten Merdo Otel (Grand Lavin) sahibi Serhat Sevim, hizmette sınır tanımadıklarını ve 24 saat açık olduklarını söyledi. 
“TARİH BURADA TEKERRÜR EDİYOR”
Tarihin burada tekrar tekerrür ettiğini ve 4 yıldız konforunda hizmet verdiklerini belirten otelin yeni sahibi Serhat Sevim; “605 yıllık tarihe sahip Süryanilere ait Kostelune köyünü orijinal haliyle değerli abimiz Mahmut Orak tarafından tam 10 yılda restore edilerek otele çevirilmişti.  18.000 m2’lik bir alanda bulunan otelimizde 2 adet havuz bulunmaktadır. Özellikle orijinal mağara odalarımız, mesire ve piknik alanımız, binin üzerinde meyve ağaçlarımız, restoranımız, revir ve otelde bulunması gereken tüm hizmetler bulunmaktadır. Otelimiz Avrupa standartlarında konforlu ve tarih kokan bir mekandır. Otelimizi hizmete koymamıza rağmen, peyzaj çalışması, mini hayvanat bahçesi, oyun parkı, Bundalo ahşap evleri ve çeşitli alanlarda düzenlemelerimizle halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir.”diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=