Lütfen bekleyin..



Şenses: “Toplumun, kamunun hukukunu savunuyoruz”

02 Nisan 2022, 14:53 - Okunma: 374

Batman Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında Mado Cafe’de yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek 1 yıllık icraatlarını da değerlendirdi.Kahvaltılı toplantıya Baro Başkanı Av. Erkan Şenses ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Burada konuşan Baro Başkanı Av. Şenses, “ Burada sizi davet etmemizin birkaç sebebi var. 12 Nisan 2021 tarihinde biz göreve başladık. 1 yılımızı doldurmak üzereyiz.

Hem bu 1 yıllık muhasebeyi ve faaliyetlerimizi size anlatmak istedik,  hem 30 Mart 1991’de baromuz kuruldu, iki gün önce baromuzun 31. Kuruluş yıldönümümüzü kutladık. Bir de önümüzdeki Salı günü 5 Nisan  Avukatlar Günü olması hasebiyle bu 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü kapsamında da baroda bir basın açıklamamız olacak, buna da şimdiden hepiniz davetlisiniz” dedi.  Faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Şenses, “ Batman Barosu gerçekten önemli bir baro. Biz de bu geleneği devam ettirmek için çaba sarf ediyoruz. Toplumun, kamunun hukukunu savunuyoruz. Bir yandan da meslektaşlarımızın hak ve hukukunu savunuyoruz” dedi.


“ 540 AVUKATIMIZLA BATMAN’A HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Göreve başladıkları 2021 tarihinde barolarına kayıtlı 486 avukat olduğunu kaydeden Av. Şenses, bugün itibariyle avukat sayısının 540’a ulaştığını belirtti. Baro Başkanı Av. Şenses, “ 540 avukat ve 11 baro personelimizle Batman halkına hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi. Geçen yıl iki meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Şenses, “ Av. Emre Tunç ve Av. Serdar Atalay’a ben ikisine de Allah’tan rahmet diliyorum. İkisinin de genç yaşta hayatlarını kaybetmeleri bizi derinden sarstı” dedi.


“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN HERKES FAYDALANMALI” 
Göreve başladıklarında vermiş oldukları 2 sözü hatırlatan Şenses, “ Birincisi mağdurun kimliğine bakmadan mağduru savunmak, ikincisi ise meslek sorunlarımızı hafifletmek veya ortadan kaldırmak. Tabii mağdurun kimliğine bakmadan mağduru savunmak anlamında bu son 1 yılda gerek Batman’da, gerek Türkiye genelindeki davaları takip etmeye çalıştık. Toplumun tüm kesimlerinin ayrımsız bir şekilde temel hak ve özgürlüklerden faydalanması, yararlanması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayına girdiğimiz için de Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=