Lütfen bekleyin..



Yeniden ‘birlikte ve yan yana’ Ramazan coşkusu…

01 Nisan 2022, 18:09 - Okunma: 299

Vali Hulusi Şahin Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Şahin mesajında '' Tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum.2019’un son aylarında Çin’de görülmesinin ardından 2020 yılının Mart ayında ülkemizde ilk Covid-19 vakası tespit edildi. Ramazan-ı Şerif’in Batmanlı hemşehrilerim, aziz milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Türkiye de, salgınla mücadele eden diğer bütün ülkeler gibi sokağa çıkma yasakları ve kapanmaya varan sıkı önlemler almak zorunda kalmıştı. Dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne neden Koronavirüs, bir araya gelip teravih ve bayram namazı kılmamıza, iftarlarda buluşup birlikte oruç açmamıza, sevdiklerimizle bayramlaşmamıza da engel olmuştu. İki yıl süren büyük hasretin ardından nihayet bu yıl gerekli önlemleri almamız koşuluyla teravih namazlarını birlikte eda edecek ve aynı iftar sofrasında oruçlarımızı birlikte açabileceğiz. Tedbirleri tamamen elden bırakmış değiliz. Bireysel önlemlerin öne çıkarıldığı bir sürece geçildiğini söylemek mümkün. Bu nedenle vatandaşlarımızı aşı olmaları ve havalandırması bulunmayan kapalı ortamlarda maske takmaları konusunda bir kez daha uyarıyorum. Hiç şüphesiz, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş” olan Ramazan ayında tutulan oruçlar ve yapacağımız ibadetler; yardım, paylaşım ve dayanışmayla birleşerek kardeşliğimizi büyütecektir. İftar ve sahurlarında bolluk ve bereketin eksik olmadığı Ramazan ayının ardından, birlik ve beraberliğin daim olduğu bir Ramazan Bayramı'na kavuşabilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=