Lütfen bekleyin..



Demir ve Korkmaz basınla buluştu

24 Mart 2022, 20:21 - Okunma: 526

Görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, kayyım atanmasının yıldönümüne ilişkin basın toplantısını Hasankeyf Otel’de gerçekleştirdi. Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı toplantıya Halkların

Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, HDP İl Eşbaşkanları Hürriyet Kaytar, Hüseyin Sarik, belediye meclis üyeleride katıldı.“BELEDİYENİN BORÇ YÜKÜ ARTTI”Burada ilk olarak konuşan İç işleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, halk ile belediye çalışmalarını sürdürürken kayyim atandığını belirtti. Korkmaz “Değerli basın mensupları! İçişleri Bakan Yardımcısı, Batman Belediyesinin giriş kapısına yazılı olan “halka hizmet hakka hizmettir” sloganının ruhuna uygun hizmet ettiğini ifade etmişti. Dikkat ederseniz yaptığımız her şeyi kendilerine mal ettikleri gibi yazdığımız ve ruhuna uygun hareket ettiğimiz bu sözü bile kendilerine mal ediyorlar. Kendilerinin tamamen ona aykırı faaliyet gösterdiklerini örnekleri ile göstereceğiz. Bize Kayyum atanırken belediye’nin borcu 280 milyondu. Geçenlerde Kayyum yaptığı açıklamada 414 milyon olduğunu söylediler. Batman Belediyesinin bütçesi, Başbakanlık bütçesi gibi şehirdeki birçok kamu kuruluşunun ihtiyaçları ondan karşılanmaktadır. Askeriyenin, Emniyetin, Kaymakamlıkların, Valiliğin, Kültür Müdürlüğünün, Spor il Müdürlüğünün, Üniversitenin ve diğer kurumlarla yapılan uyduruk protokollerle belediye ciddi bir şekilde bilinçli olarak bir borç batağına sokulmaktadır. “İMAR YASASI İHLAL EDİLİYOR”aha sonra konuşan Mehmet Demiir ise “Batman Kayyumu 19 Nisan 2020 tarihinde basına verdiği demeçte kişiye özgü revize imar planı yapmayacağını ifade etmişti. Ama her şeyde olduğu gibi söylediğinin tam tersine kişiye özgü yaptığı yüzlerce revize imar planları ile Batmanın elli yılına ihanet ettiler. Göz göre göre 20 Şubat 2020 tarihinde çıkan imar yasasını ihlal ediyorlar. Bu yasada Parsel bazlı revize imar planı yapılmayacağı açık sarih yazıldığı halde parsel bazlı revize imar değişikliği yapıyorlar. Ada bazlı değişiklik yapılması durumunda sosyal donatı alanların ada merkezinden en fazla beş yüz metre uzaklıkta olma koşulu getirirken, ne ada bazlı ne parsel bazlı yaptığı değişikliklerde dikkate almayarak kilometrelerce uzaklıkta atıl durumdaki kıymetsiz küçük alanlarla takas ediyorlar. Batman halkının bize verdiği sorumluluğun gereği olarak bu kanunsuzlukta payı olanlar hakkında er veya geç suç duyurusunda bulunacağımızı dava açacağımızı ve bunu kendilerine ağır bir şekilde ödeteceğimizi ifade etmek istiyoruz.”dedi.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=