Lütfen bekleyin..



Minik Çocuklar Sağlığına Kavuştu

23 Mart 2022, 15:30 - Okunma: 287

Batman Belediyesi Zabıta ekiplerinin rutin denetimleri sırasında hasta olan küçük iki kardeşe yardım eli uzandı.Batman’da dilencilik yapan kadın kimlik tespiti yapılması için Göç İdaresi’ne götürülmek üzere Batman Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından araca alındığında, kucağındaki bebek ile yanındaki çocuğun sürekli öksürmesi Zabıta ekibinin dikkatini çekti. Öksürük

ve ateş belirtisi gösteren 8 aylık bebek ve 3 yaşındaki çocuğu hastaneye götüren Batman Belediyesi Zabıta ekipleri, çocukların tedavileriyle bire bir ilgilenerek sağlıklarına kavuşması için çaba sarf etti. 
Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Şafak Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri dilenci denetiminde çocuklarıyla birlikte dilenen kadını tespit ederek işlem yapmak üzere ekip otosuna bindirdi. Kadının beraberindeki çocukların öksürük ve ateş belirtileri göstermesi üzerine devlet hastanesine götürülen çocuklar doktor muayenesinden geçirildi. 
Yapılan tetkikler sonucunda 8 aylık Adnan ve 3 yaşındaki Emir’de boğaz ve akciğer enfeksiyonunun olduğu 8 aylık Adnan bebeğin ayrıca hiçbir aşısının yapılmadığı tespit edildi. Hastanede tedavileri tamamlanan çocukların sağlık güvencesinin olmaması üzerine ilaç masraflarını da karşılayan Belediye Zabıta personeli, aileyi ikamet ettikleri adreslerine kadar götürdü. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=