Lütfen bekleyin..



‘Batman'da fıstık ekenler desteklenmeli”

23 Mart 2022, 16:06 - Okunma: 561

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile birlikte Batman Fıstıkçılar Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş ve yönetimini ziyaret etti.Batman’daki fıstık başta olmak üzere ekim yapan tüm çiftçilerin sorunları hakkında bilgi alan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son dönemde artan gübre ve mazot fiyatlarının çiftçinin belini büktüğünü belirterek,

“Batman’ın birçok bölgesinde fıstık ekiminin yaygınlaşmasından dolayı son derece memnunuz. Şu anda 10 bin ailemiz bu yol ile geçimini sağlıyor. Kısa bir süre içerisinde ilimizde 5 bin tonluk üretim hedefinin yakalanmasını bekliyoruz. Katma değeri son derece yüksek bir ürün olması nedeniyle bölgemizdeki çiftçilerimizin kalkınması için önemli bir şans. Ancak ilimizin kendini kalkındırabilmesi için fıstık ekenlerin ciddi bir şekilde desteklenmesi gerekmektedir. Ayrıca fıstık yetiştiriciliğinin özellikle verimli araziler yerine kıraç, dağlık alanlarda yapılması görüşüne sahibiz. Bu sayede toprağımızı daha stratejik bir şekilde kullanma imkanı elde edeceğiz. Elbette bölgenin yetiştirme kapasitesinin artırılması için bir an önce çiftçileri kara kara düşündüren mazot ve gübre fiyatlarının düşürülmesi ya da bu konuda ciddi desteklerin verilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=