Lütfen bekleyin..



Girişimcilere sertifika

18 Ağustos 2017, 13:26 - Okunma: 1551

Vali Ahmet Deniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Batman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimcilere sertifikalarını verdi, KOSGEB desteği ile kurulan işyerinin açılışını yaptı.

KOSGEB il müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene; Vali Deniz’in yanı sıra KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan ve çok sayıda girişimci katıldı. Girişimcilerle bir süre sohbet eden Vali Deniz, gerçekleştirecekleri iş fikirleri hakkında bilgi aldı.
5 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ VERİLDİ
Törende KOSGEB İl Müdürlüğünün çalışmalarına ilişkin bilgi veren İl Müdürü Arıkan, ilimizde 2017 yılında 1515 kişinin girişimcilik sertifikası aldığını bunlardan, 85’i erkek, 35’i kadın olmak üzere toplam 120 kişinin kendi işini kurduğunu belirterek, KOSGEB tarafından işletmelere toplam 5 milyon lira hibe desteği verildiğini, ayrıca esnafa 16 milyon lira faizsiz kredi verildiğini ifade etti. Daha sonra eğitime katılan 25 girişimciden sertifika almaya hak kazanan girişimcilere sertifikalarını veren Vali Deniz, kendilerini tebrik ederek, başarılar diledi.
800’ÜNCÜ İŞYERİ AÇILIŞI
Sertifika törenin ardından, Vali Deniz KOSGEB tarafından verilen hibe desteği ile açılan 800’ncü iş yerinin açılışını yaptı. Spor giyimi üzerine Bedrettin Sütçü tarafından açılan işyerlerinin açılışını yapan Vali Deniz, işletme sahibiyle bir süre sohbet ederek, işyerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=