Lütfen bekleyin..



Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlandı

23 Mart 2022, 06:49 - Okunma: 445

Vali Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Down Sendromu Farkındalık Günü, Masa Tenisi Turnuvası ve Hepimiz Aynıyız Spor Oyunları” etkinliğine katıldı. İlimiz merkez 19 Mayıs

Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte Down Sendromlu çocuklar tarafından sergilenen sportif faaliyetleri bir süre izleyen Vali Şahin ve eşi, çocuklarla yakından ilgilenerek, gösterilerine eşlik ettiler. ‘TOPLUM EN KIYMETLİ BİREYLERİ’ Etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda spor salonunda çeşitli etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerde down sendromlu bireyler aileleri ile birlikte aktivitelerde bulundular. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı ekiplerimiz yetenek taraması yaptılar. Böylece meselenin kromozomda olmadığı, meselenin aslında toplumun en kıymetli bireyleri olarak, down sendromluların da bu toplumun içerisinde var olduklarını hepimizin hatırlaması lazım. Bunu bugün idrak ettik.” diye konuştu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=