Lütfen bekleyin..



Nevruz ateşini Vali Şahin yaktı

21 Mart 2022, 18:04 - Okunma: 451

21 Mart Nevruz bayramı etkinlikleri kapsamında Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından Petrolkent Gençlik merkezinde halaylı nevruz kutlamaları yapıldı. Törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, İl Genel meclisi başkanı Abdulvahap Akbaş, Belediye Başkan yardımcıları Ali Osman Bilgili, Adnan Yörük, MHP İl Başkanı Kerem Demir, Merkez

İlçe Başkanı Muhammed Arif Çetin, Gençlik spor müdürü Şafi Özperk, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler müdürü Metin Gürbüz, ve çok sayıda genç katıldı. Nevruz kutlamaları Vali Hulusi Şahin ve protokol üyelerinin ateşi yakmasıyla başlarken daha sonra gençler Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekti. Etkinlikte çeşitli oyunlar oynanırken, yemek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. 


NEVRUZ KUTLU OLSUN


Batman’da önceki günde birtakım etkinliklerin olduğunu ve küçük çaplı olumsuzluklar dışında gayet güzel geçtiğini kaydeden Vali Şahin, nevruzun bölgeye barış ve huzur getirmesi dileğinde bulundu. 
Kutlamalarla ilgili konuşan Vali şahin “Bugün tam 21 Mart Nevruz Günü, gençlerimiz Gençlik Merkezi bahçesinde toplandılar.  Baharın Müjdecisi Kardeşliğin ve birlik beraberliğin simgesi olan nevruz yüzyıllardır Anadolu coğrafyasında, İran’da orta Asya’da her yerde ve Batman’da da kutlanıyor. Burada çoğunluğu üniversite öğrencisi, lise öğrencileri ve çevreden gelen mahalleli de var. Kendi aralarında eğleniyorlar, halaylar çekiyorlar, nevruz ateşini yaktılar, yumurtalar tokuşturuluyor, çeşitli oyunlar oynanarak baharın gelişi kutlanıyor. Bizlerde bu güzel günde gençlerimizin nevruz kutlamasına dahil olarak gençlerimizle birlikte olduk. Ben de Nevruzun tüm bölge insanı için huzur kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum.”dedi. 


Halk oyunları gösterisi, yumurta tokuşturma, ateş yakma ve çeşitli etkinliklerin tertiplendiği Nevruz kutlamasında katılımcılara pilav Kavurma dağıtıldı. Vali Şahin katılımcılarla beraber halay çekti ve ardından eşi Ebru Şahin ile yumurta tokuşturdu. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=