Lütfen bekleyin..



Batman’da Nevroz Coşkusu

20 Mart 2022, 17:30 - Okunma: 745

Baharın gelişini müjdeleyen 21 Mart Nevroz Bayramı Batman’da HDP öncülüğünde binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Kutlamalara yöresel kıyafetleriyle katılan vatandaşlar, alkış, zılgıt ve sloganlarla alanda yer aldı. Programa konuşmacı olarak HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ile PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak katıldı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Nevroz kutlamalarına CHP ve Saadet Partisi il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Sanatçılar Servet Kocakaya, Karmate (Zifona) ve Şilan Dora’nın sahne aldığı kutlamada, alanı dolduranlar hareketli parçalar ve müzik  eşliğinde uzun halaylar oluşturdu. 
Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan Nevroz alanındaki kutlamalar büyük bir coşkuya sahne oldu. 

“HERKES BU TALEBİ GÖRMELİ”

Alanda yakılan ateşin ardından konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran gösterilen yoğun ilgiden memnuniyetini dile getirerek “Kürt halkının kutladığı Nevroz'larda böyle. Nevroz’un engellenme girişimlerine karşın halk her dönemde alanları tıklım tıklım doldurmuştur.  Tüm belediyelerimize kayyumlar atadılar. Biz onların iradesini kabul etmiyoruz. Bizim eş başkanlarımız yine bizim eş başkanlarımızdır. Bu kent hiçbir zaman alanları boş bırakmadı. Dünya ülkeleri başta olmak üzere tüm herkes bu talebi görmeli. Bu halkın talebine kimse kulak tıkayamaz. Ortadoğu'da sürekli bir hal alan ve şuan dünyaya yayılan savaş halinin sona ermesi Öcalan’ın fikirleriyle sağlanır” dedi.

“BÜYÜK İNSANLIK MÜCADELESİ VERİYORUZ"

 Milletvekili Garo Paylan ise, alandaki coşkuya işaret ederek, " Biz diz çökmedik. dimdik ayaktayız. Neden güçlüyüz çünkü biz çok renkliyiz. Çok kimlikliyiz, Çok inançlıyız. Her şeyden önce insanız ve büyük bir insanlık mücadelesi veriyoruz. Hepinize kutlu olsun.  Buradan onbinlerce yoldaşımdan birşey istiyorum. Selahattin Demirtaşın da nevrozunu kutlayalım. Sesimiz imralı'ya da gitsin. Ankara duysun, Sabahat Tuncel duysun, herkes duysun.Barış yakındır. Demokrasi ittifakını kurmalıyız.”dedi. 
Programda konuşan KDP-Bakur Eş Genel Başkanı Sertaç Bucak’da Nevroz’un birlik günü olduğunu belirterek " Batman halkının bu coşkusunu kutluyorum. Nevroz barış, kardeşlik ve birlik günüdür. Hepinizin Nevroz'u kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Geniş güvenlik önlemlerinin de alındığı alan çevresinde kutlamalar olaysız sona erdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=