Lütfen bekleyin..



Zabıta bozuk ürünleri topladı

20 Mart 2022, 16:00 - Okunma: 501

Batman Belediyesi, halkın sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde miadı dolan veya bozulmuş yüzlerce gıda malzemesine el koyarak ürünlerin kontrollü bir şekilde imhasını gerçekleştirdi.Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, oluşturduğu özel ekiple Batman genelindegerçekleştirdiği denetimlerini geceli ve gündüzlü sürdürüyor. 2021 yılının son altı ayında yapılan kapsamlı denetimlerde

piyasaya sürülmek üzere olan son kullanım tarihi geçen yüzlerce ürüne el konuldu. Kent genelinde yapılan denetimlerde 2 tonun üzerinde beyaz peynirin imhasını gerçekleştiren ekipler, bu ürünleri satan işyeri sahipleri hakkında işlem başlattı. İşte İmha Edilen Gıdalar: 142 litre sıvı gıda (kola, ayran, meyve suyu, soğuk çay), 657 adet 0,50 litre paket su, 182 kilogram bisküvi, kek, 48 adet (24 kilogram) bebek maması, 27 kilogram baharat çeşitleri (pul biber, isot, karabiber), 190 kilogram yoğurt, 180 kilogram tavuk ve tavuk ciğeri, 98 kilogram sucuk, 137 adet plastik kutu (2 bin kilogram) beyaz peynir, 155 kilogram kaşar peyniri ve lor peynirine halk sağlığını tehdit edici ürün olduğu gerekçesiyle el konulup, imha edildi. Batman Belediyesi, sağlıksız koşullarda ve uzman veteriner kontrolü dışında kesimi yapılan ve insan sağlığını tehdit eden yaklaşık 300 kilogram kırmızı etin de imhasını sağladı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=