Lütfen bekleyin..



Kuran Nesli Platformu'ndan Beraat Gecesi mesajı

16 Mart 2022, 17:55 - Okunma: 284

Beraat Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu, bugünün ve gecenin kıymetinin iyi bilinmesi, nafile ibadetlerle günahlardan arınmak için ısrar edilmesi gerektiğine dikkat çekti.Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü "Müslümanlar olarak bu geceye ulaştığımızda Allah'ın merhametini umarak bağışlanma dilemeliyiz." dedi. Bu gecenin tövbe ve istiğfara

geçirilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Allah'ın rahmetini ve mağfiretini kazanmak için de oruç ve namaz gibi ibadetlere özen gösterilmelidir. Nafile ibadetler vesilesiyle günahlardan arınmak için ısrar edilmelidir." denildi. Hicri aylardan olan Şaban ayının on beşinci gecesi, her yıl Müslümanlar tarafından Berat Gecesi olarak idrak edildiği hatırlatılan açıklamada, "Müslümanlar olarak bu geceye ulaştığımızda Allah'ın merhametini umarak bağışlanma dilemekteyiz. Çünkü Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam bir hadislerinde, 'Allah, Şaban ayının on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar.' şeklinde buyurmaktadır." denildi.
‘BU GECEDE DİĞER GÜNLERDEN DAHA FAZLA İSTİĞFAR EDİLMELİ’
Bu bereketli gecede çokça istiğfar edilmesi, bu gecenin namaz ve diğer nafile ibadetlerle dolu dolu geçirilmesi tavsiyesinde bulunulan açıklamada, "Bu geceye erişildiğinde diğer günlerden daha fazla, günahlardan arınmak için istiğfar edilmelidir. Allah'ın rahmetini ve mağfiretini kazanmak için de oruç ve namaz gibi ibadetlere özen gösterilmelidir. Nafile ibadetler vesilesiyle günahlardan arınmak için ısrar edilmelidir. Nitekim Allah Resulü Aleyhisselatu Vesselam, 'Şaban'ın ortasında gece ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz.' şeklinde buyurmuştur." ifadelerine yer verildi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=