Lütfen bekleyin..



Vali Şahin “Önceliğimiz şehrin huzur ve güveni”

16 Mart 2022, 17:50 - Okunma: 425

Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN) uygulaması kapsamında özel güvenlik görevlileri ve emniyet personeline eğitim verildi. Düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yörük, özel güvenlik görevlileri ve emniyet personeli katıldı.

“HEPİMİZ GÖREVİMİZİN SORUMLULUĞU İÇİNDE OLACAĞIZ”
Programda konuşan Valisi Hulusi Şahin “İçişleri Bakanlığı’nın temel görevlerinden olan huzur ve güvenliğin sağlanması, genel asayiş, genel kolluk suçların önlenmesi, suçların yapılması ve takibi hususunda daha huzurlu ve daha mutlu bir Türkiye idealine doğru güvenle gidiyoruz. İşte bu idealin temel unsurlarından bir tanesi de bugün değerlendireceğimiz genel kollukla özel güvenliğin iş birliği içerisinde başta suçların önlenmesi ki hepimizin bir numaralı görevidir. İşte bize verilen görevler aşağıya doğru hiyerarşik silsile doğrultusunda en son sizlere kadar gelir ve sizler en az bizler kadar bu noktada görevlisiniz. Bu çok önemli ve hassas görevi, suçların önlenmesi görevini yerine getirirken hepimiz görevimizin öneminin sorumluluğu içerisinde, bilinci içerisinde hareket etmeliyiz


4 BİN EMNİYET MENSUBU VAR
İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise “Ülkemizde yaşayan bütün insanlarımızın güvenlik kaygısı taşımadan suçlarla mücadelede en iyi sonucu sağlamış olacağız. Batman merkezde düşündüğümüzde bin 500 özel güvenlik görevlisi mevcut ve 2 bin 500 de polis var. Topladığımızda 4 bin emniyet teşkilatı mensubu var demektir. Geçmişte özel yerlerde güvenliği bekçiler sağlardı. İşte inşaat bekçisi veya site bekçisi vardı. Artık bu konu böyle değil. Bu konu bugün bir profesyonel özel güvenlik görevlileri tarafından kontrol ediliyor.”
KAAN Projesi kapsamında başlatılan eğitim iki gün  sürecek.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=