Lütfen bekleyin..



OSB Başkan Vekili Nasıroğlu’ndan Demir ve Çimento’da tekelleşme tepkisi

15 Mart 2022, 16:18 - Okunma: 715

Batman Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu Tekstil sektöründe yaşanan maliyet artışları ve İnşaat sektörünü yakından ilgilendiren Demir ve Çimento fiyatlarında yaşanan aşırı fiyat artışlarına tepki göstererek Demir ve Çimento’da fabrikaların tekelleşmeye gittiğini vurguladı. Başkan Vekili Nasıroğlu açıklamasında “Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz Türkiye’yi fazlasıyla etkiliyor.

MALİYET ARTIŞLARI TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ ZORLUYOR

 

Bölgeler arasında bakıldığında maalesef en çok bizim bölge bu zor süreçten etkileniyor. Yaşanan sorunların başında Batman’lı sanayicimizin ihracattan çok iç piyasaya çalıştığından dolayı zamların üst üste gelmesi İş dünyamızı büyük çapta etkilemiştir 
Batman’da Sanayi ve üretimde ağırlıklı tekstil yatırımcılarımızın katkısıyla 14 bine aşkın kişiye istihdam sağlayan tekstil işletmelerimizdir. Maalesef ülkemizdeki olumsuz ekonomik şartlardan dolayı çok büyük bir maliyet arıtışıyla karşı karşıya gelmektedir. Bunlar başlıca doğalgaz, elektrik, lojistik ve sevkiyat işleri yatırımcılarımızın yüksek maliyetle karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.İnşaat sektöründeki sanayicilerimizde aynı sorunları yaşamaktadır.  


TEKELLEŞME NEDENİYLE İNŞAAT SEKTÖRÜ SORUN YAŞIYOR

Batman’da önemli bir iş hacmi olan İnşaat piyasasındaki yaşanan olumsuzluklar iş hacmini ve işsizliği fazlasıyla etkiliyor. İnşaat firmalarımız için ülke genelinde inşaat kalemlerindeki dengesiz yükselme firmalarımıza büyük sorun yaşatıyor. Taahhütlü iş ve özel işler yapan binlerce inşaat firmaları ne yazık ki yaşanan bu süreç nedeniyle kapanmayla karşı karşıya kalmıştır. Yüzlerce inşaat firmasının kapanması demek yüzbinlerce kişinin işsiz kalması demektir. Bunun sorumlusu da Ülke genelinde tekelleşmeyi kuran çimento fabrikaları ve demircilerdir. Bir sene içerisinde yüzde dört yüzün üstünde zam uygulamışlardır. Bu maliyetlere karşı hangi inşaat firması ayakta kalabilir.  01.02. 2021’de 260 TL olan çimento 30.02 2022’de 950 TL’ye Demir fiyatları ise 3 bin 500 TL’den 16 bin 500’e kadar yükselmiştir. Artan bu fiyatlar bir yerde durmayacak mı? Bizim bölge siyasetçilerimiz hiç mi bu yaşanan gelişmeleri görmüyor. Yoksa görmek mi istemiyor. Halk sizleri seçerken halkın sorun ve sıkıntılarıyla uğraşmak için o makamlara getirdi. Dönem sessizliğimizi koruma dönemi değil.  Bölge siyasetçilerinden beklentimiz halkla, üretici sanayicilerle beraber olmaları ve bu halkı sömüren fırsatçılara karşı çıkmalıdır. Bu sorunları çözmeniz ve ilgili makamlara iletmenizi talep ediyoruz.


STOKÇULARA KARŞI ÖNLEM ALINSIN

Bölge genelinde tekelleşmeye neden olanlara karşı bizlerde gerekirse bölge siyasetçilerimiz, Sivil Toplum kuruluşları ve işletmelerle beraber fabrikaların kapısına kadar giderek bu durumu boykot edebiliriz. Bir an önce denetim kurumlarımızın devreye girip yaşanan bu aşırı fiyat artışlarını kontrol altına alması ve üstünde durulması için çağrı yapıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla gıda stokçuların kontrol altına alınmasıyla piyasa rahatlamıştır. Aynı şekilde inşaat stokçularınada müdahale edilmesi özellikle bu artışların  kontrol altına alınması inşaat sektörümüzü batmaktan kurtaracaktır. Batman OSB’mizde 2021 yılında yatırımcılarımıza tahsis edilen arsalarda inşaat maliyetinin dengesiz artmasından dolayı yatırımcılarımız projelerini askıya alıyor.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=