Lütfen bekleyin..



İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜ TİYATRO OYUNUYLA ANILDI

14 Mart 2022, 08:44 - Okunma: 365

Batman Belediyesi’nin mart ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla hazırlanan programda Mehmet Akif Ersoy'un İstiklâl Marşı'nı kaleme alma hikayesi “Ya İstiklâl Ya İzmihlâl” tiyatro oyunu sahnelendi.

İstiklâl Marşı’nın Kabulü’nün 101. yılına özel “Ya İstiklâl Ya İzmihlâl” oyunu Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde 10-11 ve 12 Mart tarihlerinde seyircisiyle buluştu.12 Mart Pazar günü oynanan final oyununu ise Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin ile çok sayıda tiyatro sever izledi.Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin isteği ile Millî Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şair arasından şair Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu şiirin 12 Mart 1921 tarihinde İstiklâl Marşı olarak kabul edilmesinin 101. yıldönümü dolayısıyla sahnelenen “Ya İstiklâl Ya İzmihlâl” tiyatro oyunu seyirciler tarafından büyük alkış aldı.Batman Belediyesi tarafından organize edilen tiyatro oyununu tanınan oyuncular oynadı. Usta oyuncular Mehmet Suphi Arafatoğlu, Fatih Batı ve Murat Kocacık'a performanslarından dolayı teşekkür eden Vali Şahin, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl mücadelesinde şehit olmuş tüm vatanseverlere, Allah rahmet eylesin ruhları şad olsun, dualarında bulundu.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=