Lütfen bekleyin..



Vali Şahin’den İstiklal Marşı şairi Ersoy için anma mesajı

11 Mart 2022, 16:26 - Okunma: 383

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Şahin mesajında “12 Mart 1921’de dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey’in TBMM kürsüsünden okuduğu dizeler, milletvekilleri tarafından ayakta dinlendi. Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yıllarında kaleme aldığı İstiklal Marşı, coşkulu bir

şekilde alkışlanmasının ardından Ulusal Marş olarak kabul edilmişti. 
Bugün, “Korkma” diye başlayan o destansı şiirin 101’inci yılını kutluyoruz.  
Vatan Şairi Mehmet Akif’in koskoca bir asrı geride bıraksa da millet üstündeki etkisi ilk günkü gibi diri olan dizeleri, tıpkı ay-yıldızlı bayrağımız gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli sembollerinden biri oldu.“Ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” diyerek bağımsızlık manifestosunu haykıran İstiklal Marşı, bu toprakların bizlere vatan olabilmesi için ödenen büyük bedellerin de belgesi niteliğindedir. Kurtuluş Savaşı verilirken yazılan İstiklal Marşı; kahramanlık, inanç ve bağımsızlık temalarıyla işgal kuvvetlerine karşı mücadele yürüten ecdadımıza da büyük bir moral desteği sağlamıştır.Her kelimesine büyük bir özenle işlenen azim, inanç ve kararlılık bugün de en önemli yol göstericimiz olmalı.  
İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin  hatırasını saygıyla selamlıyorum.  
Milletimizin mutabakat metni ve Cumhuriyetimizin “bağımsızlık beyannamesi” olan İstiklâl Marşımızın kabulünün 101’inci yılı kutlu olsun.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=