Lütfen bekleyin..



‘ILO 190 sayılı şiddet ve taciz sözleşmesi imzalansın’

05 Mart 2022, 14:26 - Okunma: 333

Batman KESK Kadın Meclisi, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) şiddet ve tacize karşı yaptırımlar içeren ve Türkiye’nin imzalamadığı 190 sayılı sözleşmenin işyerlerinde yürürlüğe konması için açıklamada bulundu. Sosyal Güvenlik Bakanlığına faks gönderildi.Kent merkezinde bulunan PTT Petrolkent Merkez Şubesi önünde gerçekleştirilen eyleme, KESK Kadın Meclisi Üyeleri, HDP Batman Milletvekilleri

 Ayşe Acar Başaran ve Feleknas Uca katıldı. Batman KESK Kadın Meclisi üyesi  Seyran Şık Karabulut tarafından yapılan açıklamada, “Sözleşme iş yaşamında şiddet ve tacizin tanımını yapmış,  şiddet ve taciz sayılan tüm davranışları yasaklanmıştır. Koruma kapsamında bağımlı çalışanlarla sınırlı olmayıp, bağımsız çalışanları, stajyer ve çıraklar dahil mesleki eğitim alan kişileri, işten çıkarılanları, gönüllüleri, iş arayanları, iş başvurusunda bulunanları kapsamaktadır. Şiddet ve tacizin açıkça çalışanların sağlığını ve güvenliğini tehdit etttiği gerçeğinden yola çıkarak; başta kadınlar olmak üzere şiddetten ve tacizden arınmış çalışma yaşamı için 190 sayılı İş Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılması ILO Sözleşmesinin ve 206 sayılı Tavsiye Kararı’nın ülkemiz tarafından da bir an önce onaylanmasını ve etkin bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=