Lütfen bekleyin..



Hizmet İş Taşeron Yasası için Batman’da toplandı

16 Ağustos 2017, 18:05 - Okunma: 1199

Hizmet-İş Teşkilat Başkanı Halil Özdemir, taşeron yasası ve çalışmalar hakkında bilgi alışveriş yapmak için Batman'a geldi. Öğretmenevinde yoğun katılımın olduğu toplantıda, taşeronluk yasasında bulunan üyelerin hakları, maaşları, kıdem tazminatları, yıllık izinleri, sözleşmeye geçiş süreci, gelinen nokta, hükümet nezrinde yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte izlenilecek yasal yollar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Batman'ın bu alanda çok duyarlı olduğunu belirten Teşkilat Başkanı Halil Özdemir; "Hükümet nezrinde artık Hizmet-İş Sendikası söz sahibi olmaya ve tanınmaya başlandı. Buda hep birlikte yapılan mücadelenin ürünüdür. Tüm Türkiye'de olduğu gibi taşeron sisteminde çalışan üyelerimizin haklarını yasal yollarla savunmak ve korumak için sendikamıza üye olsunlar. Batman'da yoğun katılımın olması bizleri son derece sevindirdi." diye konuştu. Son 2 yıldan bu yana Batman'da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçileri örgütleyen Hizmet-İş Batman İl Temsilcisi Hasan Kilvan ise, kapılarının herkese açık olduğunu ve söyledi. 
YOĞUN KATILIM SAĞLANDI
Batman'da yapılan toplantıya Hizmet-İş Teşkilat Başkanı Halil Özdemir'in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı ve Mali Sekreter Celal Yıldız, Hizmet-İş Genel Sekreter Yardımcısı Metin Karagöz, Bölge Temsilcisi Zeki Özen, Hak-İş Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Hizmet-İş Batman İl Temsilcisi Hasan Kilvan ve Halil Sevgili, Öz Sağlık İş İl Sorumlusu Ahmet Altunç, Üniversite baş temsilcisi Yusuf Toprak, TP Temsilcisi Mehmet Nur Yıldız, kamu kurum ve kuruluşların iş yeri temsilcileri ile üyeler katılım sağladı. BHA

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=