Lütfen bekleyin..



8 Mart Dünya kadınlar günü Mitingi düzenleniyor

03 Mart 2022, 16:54 - Okunma: 841

8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle HDP eş genel başkan yardımcısı ve Batman Milletvekili Feleknaz Uca beraberinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti meclisi üyesi Nurten Üzümcü, görevinden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, Ari Der eş başkanı Elif Kıvırcık’la birlikte gazetemizi ziyaret ettiler. Gazete sahibimiz Nimet Dal’la görüşen Milletvekili Uca ve beraberindeki heyet

 8 Mart etkilileri kapsamında yapacakları etkinliklerle ilgili bilgiler vererek tüm kadınları programlarına davet ettiler. 
HDP VE TJA MİTİNGE HAZIRLANIYOR
Ziyarette konuşan Songül Korkmaz “8 Mart tarihinde tüm kadınlar olarak alanda olacağız. 8 Mart günü 8 Mart kadın parkında DBP eş genel başkanımız Saliha Aydeniz ve HDP eş Genel başkan yardımcısı Feleknas Uca’nında katılımıyla miting ve şölen tertip edeceğiz. Sanatçılar Özlem Bağlayan, Devrim Demir, Kolektif ritmi azad sahne alacaklar. Tüm Kadınlarımızı saat 12’de programımıza şimdiden bekliyoruz.”dedi. 
“HER SOKAKTA, HER MAHALLEDEYİZ”
Daha sonra konuşan DBP parti meclisi üyesi Nurten Üzümcü 8 Mart dünya kadınlar günü hakkında konuşmasında geçmişten bugüne kadınların halen ezildiğini ve şiddete maruz kaldıklarını belirterek aynı zihniyetin devam ettiğini belirterek “Bunun sona ermesi için Kadın her alanda sokakta meydanda siyasal alanda bunun mücadelesini veriyor. Bizlerde Dünya kadınlar günü için alandayız. Startımızı 21 şubatta vermiştik. Batmanın her sokağında mahallesinde çalışmamızı devam ediyoruz.” Dedi.  


“KADINLAR HALEN ŞİDDETE MARUZ KALIYOR”
 Milletvekili Feleknas Uca ise yaptığı konuşmada kadınların Kürt tarihinde yıllardır kadın özgürlük mücadelesi verdiğine işaret ederek “Biz olduğumuz yere ağır bedeller ödeyerek, kendimiz geldik. Ama halen kadınlar şiddete maruz kalıyor, öldürülüyor. Batman’da geçtiğimiz aylarda 3 kadın katledildi. Kadına karşı her türlü şiddetin bir an önce son bulması gerekiyor. Biz yıllarca bunun için emek ve mücadele verdik ve binlerce insan bu özgürlük yolunda hayatını kaybetti. Artık kadına yönelik şiddetin konuşulmadığı günler olması lazım.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=