Lütfen bekleyin..



Belediye’den Mahalle sorunları için hızlı çözüm

03 Mart 2022, 16:51 - Okunma: 377

Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin Mahallelerin sorunlarının zamanında ve hızlı bir şekilde çözülmesi için kurum olarak özverili çalışma yürüttüklerini belirtti. Batman’da Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek, mahalle sakinlerinin görüş ve taleplerini yerinde dinlemek için Batman Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları’nın 25.’si Aydınlıkevler Mahallesi’nde gerçekleşti.

Aydınlıkevler Mahallesi Taziye Evi’nde gerçekleştirilen ‘Mahalle Buluşmaları’ programına Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili ve Muzaffer Özkan, Kamu ve Belediye Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarı Abdülkerim Ak ve çok sayıda mahalleli katıldı. 25.’sinin gerçekleştirildiği Mahalle Buluşmaları’nda Batman Valisi Şahin, Mahalle Muhtarı Abdülkerim Ak ve mahalle sakinlerinin taleplerini teker teker dinledi. Tüm taleplerle tek tek ilgilenerek hızlı çözümler üreten Şahin, birim müdürlerine ilgili taleplerin hemen yerine getirilmesi konusunda çalışmalar başlatmalarını istedi. 

60 YILDIR MAHALLE İHMAL EDİLMİŞ

Mahalle Buluşmaları’nda Batman Valisi Şahin, Mahalle Muhtarı Abdülkerim Ak ve mahalle sakinlerinin taleplerini teker teker dinledi. Tüm taleplerle tek tek ilgilenerek hızlı çözümler üreten Şahin, birim müdürlerine ilgili taleplerin hemen yerine getirilmesi konusunda çalışmalar başlatmalarını istedi. 
Göreve geldikleri günden bu yana 450 bin metrekare kilitli parke taşı serimi gerçekleştirdiklerini ve bu yıl için de 350 bin metrekare daha serim yapılacağını ifade eden Vali Şahin, mahallede Anaokulu, ortaokul, park ve sosyal donatı alanları için yer bulamadıklarını açıklayarak

“60 yıllık mahallede 60 yıldır belediyeler gelmiş geçmiş, bir metrekare park yapmamışlar. Mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı yer bulursa, biz buraları alır park da yaparız anaokulu da yaparız. 60 senedir buralara doğru düzgün imar yapıp da park yerleri koysalardı, biz de buraları güzel bir şekilde yeşillendirirdik.” Dedi. 

HAYVAN BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ 
Sokak hayvanlarına yönelik yeni bir proje hazırladıklarını belirten Vali Şahin, “Mevcut hayvan barınağının 50 katı büyüklüğünde yeni projenin ihalesi yapıldı. Sözleşme ve yer teslimi yapıldı. 18 milyon liraya mal olacak 500 hayvan kapasiteli büyük bir proje. Bu proje bittiği zaman sokak hayvanlarını alabileceğimiz kapasite çok artacak. Bunu bitirdiğimiz zaman sokaklarda tehlike arz eden yasaklı cins ve saldırgan hayvanları toplayacağız. Ama şunu unutmayın ki sokak hayvanları şehirden tamamen izole edilemez. Sokak hayvanlarının tamamının aşılarını ve kısırlaştırmalarını yapıp yine doğal ortamlarına geri bırakacağız. Bu yıl içerisinde inşaatımız bittiğinde sokak hayvanlarına çok daha iyi hizmet etme fırsatı bulacağız” dedi. 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=