Lütfen bekleyin..



Batman'da Necat Nasıroğlu Bilim Merkezi kuruluyor

01 Mart 2022, 16:21 - Okunma: 624

Batman Üniversitesi ve Necat Nasıroğlu Vakfı işbirliği ile düzenlenen “Necat Nasıroğlu Dijital Teknolojiler Proje Yarışması” ödül töreni gerçekleştirildi. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Hulusi Şahin, Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FERNAS Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu ve ailesi,

 Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete,  İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışmada dereceye giren projelerin sunumunun ardından program, açılış konuşmaları ile devam etti.  
NECAT NASIROĞLU BİLİM MERKEZİ KURULUYOR 
Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu yaptığı konuşmada; Babaları Necat Nasıroğlu’nun, eğitime çok önem verdiğini ifade ederek; “Biz de bunu, memleket bilinci ve sorumluluğu ile sürdürmek istedik. Esentepe’de eski devlet hastanesi yerleşkesinde ‘Necat Nasıroğlu Bilim Merkezi kuracağız’ dedi.


‘HEDEF VE HAYALLERİ BİR, BİR GERÇEKLEŞİYOR’
Programda konuşan Vali Şahin, insanların eserleri ile yaşadıklarını ifade ederek, “Necat Nasıroğlu, Batman’da okullar, camiler yaptı ve her yıl çok sayıda öğrenciye burs verdi. Bugün geldiğimiz noktada hedef ve hayalleri bir, bir gerçekleşiyor. Bu proje yarışmasıyla, 21. yüzyılın gerçeği olan dijital dönüşüme katkı sağlamak üzere ilk adım atılıyor.  Artık, iyi fikri olan gençlerimizi bu dijital dünyada destekleneceği bir melek yatırımcı sistemine Necat Nasıroğlu Vakfı başkanlığında başlatıyoruz.  Biz, bu fikirleri bir şekilde destekleyerek inovasyona dönüştürmemiz lazım.” dedi.


ŞİMŞEK ‘ÖNEMLİ BİR ADIM ATILIYOR’
Daha sonra konuşan Eski Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Şimşek, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, yıllar önce Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde toplantılar yapıp istihdamı nasıl artırırız diye heyecanlanmışken, bugün Batmanımızı, katma değer zincirinde bilgi yoğun, teknoloji yoğun alanlarda nasıl daha ileri taşırız konusunda yapılan bu etkinlik çok anlamlı. Bu nedenle heyecanlanmamak, sevinmemek ve mutlu olmamak mümkün değil. Batman Güneydoğu’nun incisi, burada yapılan her şey çok anlamlı ve önemli. Bu nedenle belki yıllar sonra daha iyi hissedeceğimiz önemli bir adım atılıyor. Özelikle çağı yakalamakta Batman’ı küresel rekabet gücü boyutu ile ileri taşımakta Valimizin liderliğinde, Rektörümüzün çabaları, Necat Nasıroğlu Vakfının katkılarıyla başarıya ulaşma ihtimali son derece yüksek.” diye konuştu. Konuşmaların ardından; yarışmada dereceye giren projelere ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=