Lütfen bekleyin..



İki proje tanıtıldı

27 Şubat 2022, 16:03 - Okunma: 304

Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan ‘Merkez Köy ve Mahalle Muhtarlar Toplantısı’nda köy ve mahallelerin genel sorunlarının yanı sıra Mesleki Eğitim Programı ve Koruyucu Meleğim Annem Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ortaokulu mezunu

her vatandaşa 33 alan ve 181 farklı dalda mesleki eğitim imkanı sunan ‘Mesleki Eğitim Programı” ve Batman Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bağımlılıkla mücadele kapsamında anneleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanan ‘Koruyucu Meleğim Annem Projesi’ne ilişkin sunum yapıldı ve yürütülecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ
Sunumların ardından yürütülecek çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “2022 yılının ilk merkez köy ve mahalle muhtarlar toplantısını, çok önemli iki projeyi sizlere tanıtmak amacı ile planladık. İki proje de hayati proje. Mesleki Eğitim Programı, hepimizin en önemli problemi olan işsizlik problemine çözüm olacak olan çok önemli bir proje. Ayrıca esnaf ve sanatkarımızın kalifiye eleman sorununun da büyük ölçüde giderilmesi hedeflenmektedir. Bu proje ile çocuklarımız meslek öğrenmenin yanında erken yaşta aile ekonomisine de katkı sunmuş olacaklar. Mesleki eğitim programı ile bu iki sorunu hep birlikte çözeceğiz. Böylece örgün eğitimden akademik olarak bir beklentisi olmayan ve çeşitli sebeplerle eğitimi aksayan gençlerimizi, ortaokuldan sonra mesleki eğitim merkezlerine yönlendireceğiz. Burada eski çıraklık usulü ile bir ustamızın yanında mesleklerini öğrenecekler, bir taraftan da eğitimlerini alacaklar dört yılın sonunda hem lise diplomalarını, hem de ustalık belgesi alacaklar. Bundan sonra devletimiz, belgesi olmayan hiç kimseye o mesleği yapmasına izin vermeyecek. Sizden, bu programı mahallerinizde gençlerimize ve ailelere anlatmanızı ve gençlerimizi bu eğitim merkezlerine yönlendirmenizi istiyoruz. Bir meslek edinerek hayata atılmak isteyen çocuklarımızı bu eğitim merkezlerine yönlendirilmesini sağlayın” diye konuştu. 
KORUYUCU MELEĞİM ANNEM PROJESİ
Bağımlılığın çağın hastalığı olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Bu illete, çocukluk çağında başlanıyor. Bu mesele daha çok ilgisizlikten ve dikkatsizlikten büyüyor. Doğru zamanda bu bağımlılığın farkına varırsak, büyümeden müdahale etmiş oluruz. Bu konuda anneleri doğru bir şekilde eğitirsek çocuklarındaki değişimi iyi gözlemleseler erken dönemde müdahale etme şansı olur. Yapacağımız erken müdahale ile çocuklarımızı ve toplumumuzu bu illetten kurtarmış oluruz. Bu hususta da muhtarlarımızın yakın ilgisini bekliyorum” dedi.  Konuşmaların ardından muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Şahin, sorun ve taleplerin imkanlar doğrultusunda giderileceğini ifade etti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=