Lütfen bekleyin..



Batman Demokrasi Platformundan ‘Zamlar geri alınsın’ çağrısı

24 Şubat 2022, 18:04 - Okunma: 364

Batman Demokrasi Platformu, temel gıda maddeleri, elektrik ve doğalgaz zamlarıyla ilgili olarak “zamlar geri alınsın” konulu kitlesel basın açıklaması yaptı. Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasına Demokrasi Platformu üyeleri, STK temsilcileri ile bazı siyasî parti temsilcileri katıldı. Burada konuşan HDP Batman milletvekili M. Rüştü Tiryaki, 10 bin liralık elektrik faturasının

30 binlerin üzerine çıktığını belirtti.  Milletvekili Tiryaki, “600 TL elektrik faturası ödeyenlerin ise 7 kat zamlı bir şekilde elektrik faturasını ödemişler. En düşük elektrik zammı şuanda yüzde 127 civarındadır. Türkiye’de aslında bunu hissetmeyen tek bir hane yoktur.” dedi.
‘AY SONUNU GETİRMEK İMKANSIZ’
 Ardından basın açıklamasını okuyan SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan ise “Toplumun geniş kesimlerinin temel harcama kalemleri olan kira, ulaşım, doğalgaz, elektrik ve gıda ürünlerinde yapılan fahiş zamlar geçinmemizi, ay sonunu getirmemizi imkânsız hale getirdi. Tüm tüketim maddelerine gelen zamlar geri alınsın. Enerji ve dağıtım şirketleri kamulaştırılsın. ÖTV ve KDV sıfırlansın ve tüketim maddelerindeki KDV tamamen kaldırılsın” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=