Lütfen bekleyin..



Hasankeyf için tanıtım seferberliği

24 Şubat 2022, 17:58 - Okunma: 338

Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile 2004-2017 yılları arasında Hasankeyf ilçesinde yapılan kazı çalışmalarının yer aldığı ‘Arkeolojik Kazılar Işığında Hasankeyf’ kitabının lansmanı yapıldı.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Fuaye Salonunda Yapılan tanıtım toplantısına; Vali Şahin’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilçe kaymakamları, kamu kurum yöneticileri ile

 STK temsilcileri katıldı. Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali Şahin, iki ciltlik eserin Hasankeyf için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu eserden önce Valilik tarafından kültür dünyamıza katkı sunacak önemli birçok eserin hazırlandığını ifade etti.  
‘GEÇMİŞİMİZİ BİLMESEK, GELECEĞE GÜVENLE BAKAMAYIZ’
Vali Şahin, “1980’li yıllarda başlanan Hasankeyf kazıları, günümüzde de devam ediyor. Son yıllarda yapılan arkeolojik kazıların finansmanını İl Özel İdaresi olarak biz karşılıyoruz ve bunu yapmaya da devam edeceğiz. Bunlar hem turizm açısından, hem de sanat tarihi açsından çok kıymetli.” dedi.  Programın sonunda Vali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İlimizde hizmet veren otel çalışanlarına yönelik verilen eğitimde başarılı olan personellere sertifika verdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=