Lütfen bekleyin..



4 BİN 217 İHBARA YERİNDE MÜDAHALE EDİLDİ

20 Şubat 2022, 16:03 - Okunma: 267

‘Can Dostlarımızı Unutmayan’ Batman Belediyesi, sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarını aksatmadan iyileşmeleri konusunda güzel çalışmalara imza attı.Vatandaşlardan gelen ihbar ve talepleri değerlendiren Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sokakta yaşayan can dostlarımız için 2021 yılı içerisinde 4 bin 217 ihbara

yerinde müdahale etti.

Batman Belediyesi Alo 153 çağrı merkezine düşen ihbar ve talepler doğrultusunda anılan adreslerdeki hayvanlara gerekli müdahaleleri yaparken, sokaktan aldığı yardıma muhtaç hayvanlara ise tedavi, kısırlaştırma ve aşılama gibi işlemler de uyguladı.

2021 yılı içerisinde 2 bin 232 sokak hayvanını tedavi ederek bu hayvanlara gerekli aşı uygulaması gerçekleştiren Batman Belediyesi, 375 sokak köpeğine de kısırlaştırma işlemi yaptı. Sağlığına kavuşan sokak hayvanları içerisinden 61 tanesi Batmanlı hayvan severler tarafından sahiplendirildi.

Vatandaşların Sağlığı Önemli
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, şehir içi ulaşımı sağlayan belediyeye ait otobüsleri ilaçlamaya devam ediyor.

Batman kent genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ibadethaneler ve şehir içi ulaşımı sağlayan Batman Belediyesi’ne ait otobüsleri belirli aralıklarla dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiren Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, otobüslerde özellikle vatandaşların el ile temas ettiği yerleri dezenfekte ederek bulaş riskini azaltıyor.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=