Lütfen bekleyin..



Festival havasında bilişim kongresi

17 Şubat 2022, 18:22 - Okunma: 385

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde başlayan Uluslararası Bilişim Kongresinde (11C2022) yerli ve yabancı bilim insanları bir araya geldi. Festival kapsamında bilişim çalıştayı, konferanslar, paneller, workshoplar, akademik bildiri kabulleri yapıldı.Batman Valisi Hulusi Şahin konuşmasında "Üniversiteler evrensel bilgi üretirler. Bu yüzden isimleri evren kenttir ve

evrensel bilgiyle bizleri buluştururlar. Bu bilişim günlerinde üniversitemizin  bizlere çok ciddi katkılar sunacağına inanıyorum. Çünkü bilişim son 40 50 yıl içerisinde dünyayı tamamen değiştirdi. Hatta ateşin ve tekerleğin bulunması ya da tarımın bulunmasıyla anca karşılaştırabiliyorum internetin ve bilişimin bulunmasını. Nasıl tarım insanoğlunu avcı ve toplayıcı yapıdan dolayısıyla henüz devlet ve  şehir kurma gelişmişliğini gösterememe döneminden bir anda tarım toplumu oluşturarak artık devletler kurma, sanat yapma, medeniyet oluşturma zemini getirdiyse ki o bu topraklar da olmuştur."dedi.  

TEKNOKENT’E İLGİ VAR
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise yaptıkları çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirerek Batman Üniversitesi içerisinde yapılan Teknokentin bina inşaatının bir sene içerisinde  yüzde 85'e ulaştığını belirtti. Rektör Demir " Teknokent’e büyük bir ilgi var. Henüz binamız bitmemiş olmasına rağmen 15 firma Batman Üniversitesi teknokente müracaat etmiştir. Keza bu çerçevede binanın tamamlanması için Bakanlığımız tarafından 4 milyon liralık ekstra bir bütçe tahsis edildi. Kısa sürede tamamlayıp faaliyete sokacağız " dedi. Kongre 3 gün boyunca devam edecek. Konuşmalar sonunda Vali Şahin ve beraberindeki heyet kongre alanında stand açan firmalarıda ziyaret ederek bilgiler aldı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=