Lütfen bekleyin..



BASKİ’den SU fiyatlarında KDV indirimi

16 Şubat 2022, 16:28 - Okunma: 411

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ), 14 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere su fiyatlarında Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 1’e indirdi. Batman Belediyesinin aldığı karar vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı. Hayat Pahalılığında artan Doğalgaz, Elektrik ile Gıda fiyatlarında vatandaşı mağdur etmeyen su faturalarında indirime giden

Batman Belediyesi sosyal sorumluluk kapsamında her alanda vatandaş için feragattta bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazete’de yayımlandı. Enflasyonla mücadele kapsamında alınan karar ile birlikte; temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Bu karar doğrultusunda Batman’ın sağlıklı içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan BASKİ Müdürlüğü, su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1’e indirdi. 14 Şubat’tan geçerli olmak üzere bütün abone türlerinde yeni fiyat uygulanacak.

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=