Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu; “Halkın ortak sorunu pahalılık”

16 Şubat 2022, 16:26 - Okunma: 425

Batman’da temaslarını sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Artukbey Kafe’de bir araya geldi. Toplantıya İl Başkanı Davut Şahin ve partililerde katıldı. Türkiye’nin gündeminde yer alan Hayat Pahalılığı ve artan enerji fiyatlarıyla ilgili değerlendirme yapan Yapıcıoğlu, “Diğer girdilerde yani hem tohum

 hem tarımsal ilaç hem gübre hem de akaryakıt fiyatları bu kadar artmışken çiftçi gerçekten mahsulünü sattığında giderlerini karşılayabilecek mi diye ciddi ciddi düşünüyor. Eğer bir tedbir alınmazsa önümüzdeki dönemlerde çiftçilerimizin bir kısmı toprağını ekip biçmekten vazgeçebilir.” ifadelerini kullandı.
 “VERGİ MUAFİYETİ GETİRİLMELİ”
Geçim derdi olan vatandaşlardan elektrik dahil diğer temel ihtiyaçlarından da vergi alınmamalı diyen Genel Başkan Yapıcıoğlu “Gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün daha büyümesi, verginin dar gelirlinin sırtında olması demektir.

Bizim hükümete önerimiz; sadece gıda ürünlerinden vergi indirmek yetmez. Gıda başta olmak üzere bir insanın hayatını devam ettirmesi için ihtiyaç duyduğu her bir madde -buna elektrikte dahildir- vergiden arındırılmalıdır. Herkes gücüne göre vergi vermeli. Zaten geçinmekte zorlanan insanların sırtındaki vergi yükü kaldırılmalıdır. Vergiyi zenginler ödemelidir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=