Lütfen bekleyin..



Batman Gençlik Platformu kuruldu

15 Ağustos 2017, 17:54 - Okunma: 1057

Batman’da faaliyet gösteren Gençlik STK'ları bir araya gelerek Batman Gençlik Platformunu kurdu. Platform’dan yapılan açıklama şöyle “Batman'da faaliyetlerini sürdüren genç sivil toplum kuruşları, “Batman Gençlik Platformu” adı altında bir araya geldik. Platformun temsilciliğine Önder Vakfı Genç STK Başkanı Muhammed Ali Rıza Işık seçildi.

 “Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren her konuda gençlerin de görüşlerinin alınması, gelecek vizyonu ve hedefleri belirlenirken gençlerin de süreçlere dâhil edilmesi gerektiğine inanan ve Batman'da faaliyet gösteren genç sivil toplum kuruluş örgütleri, gençlerle işbirliğini bir adım ileri götürerek, gençlerin çalışmalarını daha sürdürülebilir bir yapıya dâhil etmek amacıyla bir Gençlik Platformu kurulmasına karar verildi. Batman Gençlik Platformu, kentte farklı alanlarda çalışan, ortak vizyon geliştirmeye ihtiyaç duyan yeni Türkiye’nin sivil boyutunu güçlendirmek bölgesel barış ve istikrarda paydaş olmak amacı güden genç sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Batman Gençlik Platformu, yaşadığımız tarihi süreçte demokrasi ve hukuk ekseninde ülkemizin yeniden yapılandırma sürecine katkı sağlayacak, huzur ve barışı, birlik ve beraberliği koruyarak toplumsal faaliyetler düzenlemeyi hedeflemektedir. Basın toplantıları, konferanslar, etkinlikler, duyurular ve bildirilerle Batman'ın  ve bölgenin her köşesinde sivil duyarlılığın canlı tutulmasını medya iletişim araçlarıyla kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Tarihi, kültürel birikimi ve medeniyet değerleriyle Batman'ın  sahip olduğu stratejik gücün şehir ve bölge refahına  katkı sağlayacak sivil girişimler geliştirmek, üniversite gençliğinden, orta öğretim gençliğine, orta öğretim gençliğinden toplumsal sorunlara, göç politikalarına varıncaya kadar şehir, bölge ve dünya siyasetini şekillendiren gelişmelerde iç ve dış kamuoyunu sivil bakış ve tecrübe ışığında doğru bilgilendirmek ve karar alıcılara yeni ve alternatif fikir ve çözüm önerileri sunmak için gençlerle birlikte gece gündüz çalışacağız. Enerjimiz ve inancımızla toplumumuza ve gelecek kuşaklara okumayı, çalışmayı, üretmeyi  ve verimliliği arttırmayı bir ödev, aynı zamanda bir misyon olarak görüyoruz.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=