Lütfen bekleyin..



TÜBİTAK Başkanı Batman’ı ziyaret etti

13 Şubat 2022, 14:15 - Okunma: 378

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Batman DeneYap Türkiye uygulama sınav merkezinde incelemelerde bulunmak ve TÜBİTAK Kitaplıklarının toplu açılışına katılmak üzere Batman’a geldi.Daha sonra Batman Gençlik Merkezi’nde yapılan DeneYap Türkiye Uygulama Sınavı’na giren öğrencileri ziyaret eden

 Vali Hulusi Şahin ve Prof. Dr. Hasan Mandal öğrenciler tarafından tasarlanan projeleri bir süre izleyerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
DENEYAP TÜRKİYE UYGULAMA SINAVINA REKOR BAŞVURU
Daha sonra konuşan Vali Şahin, Türkiye’de nüfusa oranla Batman, DeneyapTürkiye projesine en yüksek başvuru yapan il olduğunu belirterek, “5 bin 700 civarında öğrencimiz DeneYap Türkiye sınavına başvurdu. Yapılan elemeler sonucunda 500 öğrencimiz bugün sınava giriyor. Bunlardan 160 öğrencimiz Petrolkent Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezindeki bulunan Deneyap atölyesinde eğitim alacaklar” dedi. 


236 TÜBİTAK KİTAPLIĞININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Daha sonra Vali Şahin ve TÜBİTAK Başkanı; Batman Valiliği, Batman Belediyesi, TÜBİTAK ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle İlimiz merkezde 236 okulda oluşturulan TÜBİTAK Kitaplıklarının toplu açılışı Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Noktası’nda gerçekletirdiler. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=