Lütfen bekleyin..



HDP’li vekile sert tepki

07 Şubat 2022, 15:47 - Okunma: 261

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, HDP Milletvekili Oya Ersoy’un Meclis'te yaptığı konuşmada İslam dinini ve Müslümanlara yönelik söylediği sözlere tepki gösterdi. Konu ile ilgili Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Son dönemlerde fikir hürriyeti adı altında İslam’a ve İslami değerlere/yapılara fütursuzca saldırılar

meydana gelmektedir. Bunun son örneği HDP Milletvekili Oya Ersoy’un Meclis çatısı altında sarf ettiği sözlerdir. Bizi yaralayan bu durumun yanında vicdanlarımızı sızlatan bir diğer durum da şudur ki; Mazlum/Müslüman kanı ile beslenen, binlerce Filistinliyi katleden, evleri ve toprakları işgal eden, Filistin gazını gasp edip Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlamaya çalışan Dünya’daki her damla gözyaşında parmağı olan katil-haydut devlet İsrail’i temsilen cumhurbaşkanı Yitrak Hertzog’ un Türkiye ziyareti, her durumda Filistin halkının yanında olan Türkiye halkına, Mavi Marmara şehitlerine, Filistin şehitlerine, Şeyh Ahmet Yasin’e  ihanettir. Bu vesile ile HDP milletvekilinin açıklamalarını, İslam tasfiye edilmeliydi diyen zihniyeti, İslam’ı çağdışı gösterip Dünyayı felakete sürükleyen küresel/seküler açıklamalarını kınıyor ve hükümetin İsrail ile atılması düşünülen normalleşme adımlarının geri çekmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=