Lütfen bekleyin..



Müteahhitler zor durumda..!

30 Ocak 2022, 15:06 - Okunma: 635

Kamuya iş yapan firmalarla ilgili TBMM den geçen Fiyat farkı kararnamesi yetersiz bulunurken, müteahhitler İlave yasal düzenleme ile firmalara tasfiye hakkının verilmesi 2022 yılında devam edecek işlere fiyat farkının verilmesi talep edildi. 22.01.2022 tarihli ve 31727 sayılı Resmî Gazete’deki fiyat farkı kararnamesi sektörün beklentilerini karşılamazken, ,fiyat farkının 2022 yılını kapsaması,

tasfiye hakkının hiç başlanmamış veya %50’den az ilerlemiş işler için tanınması gerektiği vurgulandı. Batman’da dört gözle beklenen 500 Yataklı Devlet hastanesinde ihaleyi kazanan firmada yaşanan süreç nedeniyle çalışmaya başlamadığı gözlendi.   
YENİ DÜZENLEME BEKLİYORLAR
Aralarında Batmanlı müteahhitlerin de bulunduğu binlerce iş insanı Maliyetlerin 3 katına çıkması, döviz kurundaki artış ve Türk lirasındaki değer kaybından dolayı zor durumda kaldılar. Çok sayıda müteahhit zor durumda kalırken, ya işi başlatamadılar, yada işi başlatmakta zorluk yaşıyorlar. Verilen fiyat farkının yetersiz olması nedeniyle Bir çok kamu yatırımı etkilenmiş durumda. Gazetemizin konuyla ilgili görüştüğü bazı müteahhitler

“Yaşanan süreç nedeniyle ciddi sorunlar yaşıyoruz. Demir, çimento gibi inşaat sektörü için olmazsa olmaz olan ürünlerin fiyatlarında Yüzde 300- 400 oranında artış yaşandı. Müteahhitlerimiz artan fiyatlar ve malzeme tedariki noktasında sorun yaşamaktadır. Fiyat farkının 2022 yılını kapsaması, tasfiye hakkının hiç başlanmamış veya %50’den az ilerlemiş işler içinde uygulanması gerek. Firmalarımızın istihdama ve ekonomiye katkılarını sürdürebilmesi için fiyat farkı, tasfiye hakkı taleplerimiz doğrultusunda verilmelidir. Aksi halde sektörde yüzde 50 kayıp yaşanacak ve yüzlerce firma kaybedecek. Temel inşaat malzemelerinden özellikle demir, çimento, cam, alüminyum, elektrik kablosu, MDF, başta olmak üzere yüzde 200’ü geçen malzemelere "Geçici KDV indirimi" getirilmesini talep ediyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=