Lütfen bekleyin..



Üniversite’den 960 kişi için iş imkânı

27 Ocak 2022, 15:17 - Okunma: 407

Batman’da işsizlik sorununa çözüm arayışları geliştiren Batman Üniversitesi öncülüğünde 26 Ocak 2022 tarihinde “Nitelikli Eğitimle Nitelikli İstihdam” projesi hayata geçirildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Aslan ve Cevat Ekinci’nin katılımında

 yapılan toplantı ile proje başlatıldı. Proje kapsamında katılımcılara eğitimler Batman Üniversitesi tarafından verilecek. TEKSİAD katılımcıların işe alınmasını sağlayacaklarını, İŞKUR ise proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan katılımcılara iş başı eğitimlerinde öncelik verileceğini belirtti.
PROJE İLE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK
Projenin uygulamaya konulması ile sanayi sektörünün teknoloji yoğunluklu bir sektöre dönüştürülmesi noktasında tekstil-konfeksiyon, elektrik-elektronik, makine-metal ve mobilya-dekorasyon alanlarında istihdam garantili kurslar açılarak Batman ilinde bulunan 960 genç, kadın ve engelli bireyin sanayicilerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü olarak yetiştirilip istihdam edilmesi öngörülüyor. Batman ilinde işsizlik oranının yüzde 40’ın üzerinde bulunduğunu kaydeden Rektör Demir, proje sayesinde istihdamın arttırılacağını ve bölge dışına göçlerin azalacağını dile getirdi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=