Lütfen bekleyin..



Vali Şahin halkın sorunlarını dinledi

26 Ocak 2022, 16:39 - Okunma: 370

23. mahalle buluşmasını Ziya Gökalp mahallesinde gerçekleştiren Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin halkın sorunlarını dinledi. Şehit Şenay Aybüke İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen mahalle buluşmasına Vali Şahin'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Belediye Başkan Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kurum müdürleri, Ziya Gökalp Mahallesi muhtarı

ve aynı zamanda Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Masum Padir ile mahalle sakinleri katıldı. Burada konuşan Mahalle muhtarı Padir, Mahalleye İlkokul yapılması,  uyuşturucu kullananların mekanı haline gelen Batman Lisesi arka bahçesinde ve 1711 sokağı Açık Öğretim Lisesinde  uyuşturucu kullananlarla ilgili  sorunun çözülmesi, hırsızlık  olaylarıyla ilgili tedbirlerin alınması, okullara güvenlik görevlisi isteği, asfalt, bazalt taşı ve  kilit taş yenilenmesi, çocuk oyun grubu, Edip Solmaz Bulvarı ağaçlarının bakımı ve sulanması,  halk ekmek büfesi kurulması ve sosyal yardımlaşma biriminin açılması gibi talepleri Vali Şahin'e iletti.


Mahalle buluşmalarında konuşan Vali Şahin, “Yeni inşaat yılı itibariyle büyük bir parke döşeme işlemi yapacağız. 675 bin metre karelik alanda kilit parke yapılacak. Ekmek büfesi için uygun yer bulursak, ekmek büfesi kurmaya çalışacağız. Sanatseverler sanat sokağına girdikçe o sokaktan art niyetliler oradan çıkacaktır. Biz sanat sokağını toparladık. Çok çalışma yürüttük sokakta. Mahallelerde sorunların olduğu an emniyet birimlerine iletin biz gereken işlemleri yapacağız. Şehir içinde sorun teşkil eden hurdacılarında şehir dışına çıkarılması için çalışma yürütüyoruz” dedi.


Mahalle Buluşmalarında söz alan Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise “Ziya Gökalp Mahallesinde 2020’de 12 olaya müdahale ettik, bu sene ise 27 olaya müdahale ettik. Yüzde 100’ün üzerinde bir olay var, demek ki; içici çoğalıyor, satıcıların çoğaldığını sanmıyoruz ortalıkta uyuşturucu madde bayağı azaldı. 2020’de 14 kişiye işlem yapmışız bunlar muhtemelen içici ve satıcı karışıktır. Bu sene 27 kişiye müdahale yapıldı. “ dedi. (Halil Candan)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=