Lütfen bekleyin..



İşsiz gençler TPAO’ya işçi alımı bekliyor

26 Ocak 2022, 16:34 - Okunma: 756

Petrol İş sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal gazetemize yaptığı açıklamada TPAO’da işçi eksikliğinin artarak devam ettiğini, Kit çalışanlarına kadro verilmemesi nedeniyle Taşeron işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu. Başkan Kartal eleman yetersizliği nedeniyle bazı verimli sahalarda işlem yapılamadığını açıklayarak İktidarın Batman TPAO’ya en az

400 Kadrolu işçi ataması yapması gerektiğini belirtti. 
PETROL İŞ BAŞKANI KARTAL’DAN İSTİHDAM ÇAĞRISI
Başkan Veysel Kartal açıklamasında “Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğünde eleman ihtiyacı günden güne artıyor. Verimli sahalarımız personel eksikliği nedeniyle kapalı. Genel Müdürlükle yapılan görüşmelerde eleman temini olması konusunda görüşlerimizi aktardık. Türkiye petrolleri kar eden bir kurum, katma değerli olan bir kurum ve günlük 45 bin varil petrol üreten bir tesis. Buna rağmen petrol emekçileri Batman halkı üretimden gelen katkıdan bir pay alamıyor.

Batman’ı var eden kurum TPAO’dur. Sosyal sorumluluk kapsamında yapması gerektiğini düşündüğümüz istihdamda ne yazık ki geri kaldı. Batman’da mesleki teknik liselerden mezun olan gençlerin gözü TPAO işçi alımlarındadır. TPAO’ya KPSS aracılığıyla daimi işçi olarak atama yapılsın. Yine Mevcut taşeron işçinin kadroya geçmesi lazım. Ciddi hak kayıpları var. TPAO bu kapsam dışında kaldı.Temizlik, yemek ve güvenlik yanı sıra çok sayıda teknik kadroda da taşeron elemanı var. 
TÜPRAŞ İÇİN TOPLU İŞ BAŞLIYOR
Şu an petrol emekçilerinin ücretlerinin düzenlenmesi için Genel Müdürlükle görüşme halindeyiz. İyi bir sonuç bekliyoruz. Kök ücretlerde bir artış bekliyoruz. Tüpraş’ta toplu sözleşme sürecine Pazartesi günü başlıyoruz. Bu toplu sözleşmede İşçilerin kazanımları için yeni hak talebimiz olacak. İnşallah iyi bir sonuç çıkaracağız.”dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=