Lütfen bekleyin..



İHD’den hak ihlalleri açıklaması

26 Ocak 2022, 16:30 - Okunma: 336

İnsan Hakları Derneği Batman Şube Başkanlığı 2021 yılı Ocak-Aralık ayları arasında yaşanan hak ihlalleriyle ilgili açıklama yaptı. Dernek binasında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “2021 yılı Ocak-Aralık ayları arasında yerel basın, ulusal basın ve derneğimize yapılan başvurular dâhilinde Batman’daki hak ihlalleri raporumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Hepimizin bildiği üzere;

2016 yılında gerçekleşen darbe girişimi sonrası ağırlaşan koşullar ile birlikte hak ihlalleri kalıcı hale getirildi.  2021 yılında Batman’da yaşanan hak ihlallerinden kaynaklı şubemize çok sayıda başvuru yapıldı.  Elde edilen veriler hem derneğimize yapılan başvurular hem de yerel ve ulusal basın taramalarından elde edilmiştir. Yıl içerisinde Batman genelinde toplam 5019 hak ihlali tespit edilmiştir. Yaşanan bu hak ihlallerinin büyük bir kısmını hapishanelerde yaşanan ihlaller, kişi özgürlüğüne ve güvenliği yönelik ihlaller, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik ihlaller ve işkence yasağına yönelik ihlaller oluşturmaktadır.”dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=