Lütfen bekleyin..



‘Yerel esnafa sahip çıkalım’

24 Ocak 2022, 15:20 - Okunma: 252

BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan yerel Esnafa ciddi zararlar veren ulusal marketler ile ilgili yeni yasanın bir an önce çıkarılıp, esnafın korunması gerektiğini açıkladı. Kaplan açıklamasında “Mevcut ekonomik düzenin, başta mahalle bakkalı olmak özere, binlerce yerel Esnaf ve Sanatkarın

 aleyhine haksız rekabet ortamının oluşmasına neden olmaktadır mantar gibi çoğalan, nerdeyse Kentin her sokağında şube açma yarışına giren  Ulusal marketlerin, sahip oldukları ticaret anlayışı ve uyguladıkları kural dışı yöntemler ile Esnafa yaşam hakkı tanımamaktadır. Oysa küçük Esnaf ve Sanatkarların korunması, Anayasanın 173. Maddesi ile güvence altına alınmış durumu bulunmaktadır. Esnaf ve Sanatkârın ekonomik anlamında göç kaybına uğradığı ve bitme noktasına geldiği bu süreçte, Yasaya dayanarak, sosyal ve ekonomik alanda haksız rekabete engel olunmalı, Fırsat eşitliğini sağlayacak idari ve yasal önlemler alınmalıdır.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=