Lütfen bekleyin..



Müjdeci "Batman'da ilaca erişimde sorun var"

19 Ocak 2022, 16:43 - Okunma: 319

Batman ve ülke genelindeki eczanelerde yaşanan ilaç krizi ile ilgili konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, büyük bir sağlık krizi yaşandığını belirtti. Batman'da eczanelerde bine yakın ilacın bulunmadığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Halk sağlığı için kritik öneme sahip olan bine yakın ilaç maalesef piyasada yok. Yanlış planlama ve

döviz kurunda yaşanan artış nedeniyle kanser hastalarından, hasta küçücük bebeklere kadar milyonlarca hasta mağdur ediliyor. Ayrıca SMA hastalarımız da ihtiyaç duydukları ilaçlara erişemeyerek devlet eliyle adeta ölüme terk edilmiş durumda. Eczane eczane dolaşan vatandaşlarımız, Batman'dan çevre illere dahi giderek ilaç arıyor. İlaç krizinin en büyük nedeni ise ilaç fiyat kararnamesinde Avro kurunun 4.57 lira olarak sabitlenmiş olmasıdır. Hükûmetin yanlış politikaları nedeniyle Avro kurunun bir yılda 2-3 katına çıkmış olması nedeniyle ilaçlar artık bu fiyatlara tedarik edilemiyor. Maalesef kötü ekonomi politikaları, hem vatandaşı daha sağlıksız koşullarda yaşamaya mahkum ediyor hem de ilaca erişmesini engelliyor." ifadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=