Lütfen bekleyin..



Üniversite’nin Atık ve Yağmur Suyu Sistemi Yenileniyor

14 Ağustos 2017, 03:39 - Okunma: 955

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Atık (kanalizasyon) ve Yağmur Suyu Alt Yapı Sistemini yeniden kurma çalışmalarına başladıklarını belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Yıllardır kangrene dönüşen bir sorunu daha çözüyoruz” dedi.

1975 yılında kurulan Merkez Kampüsümüzün dönemin mevcut öğrenci ve akademisyen sayısına uygun kapasitede yapıldığını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Geçen sürede Üniversitemizin öğrenci ve personel sayısındaki artış Merkez Kampüs atık su altyapısını cevap veremez duruma getirmiştir. Bugün burada Merkez Kampüsümüzün Atık ve Yağmur Suyu Sistemini yeniden kurma çalışmalarına başladık. Öğrenci ve akademisyenlerimizin kangrene dönüşen pis su baskınlarına maruz kalmasını engelliyoruz.” dedi.
En basit yağmur yağışında tıkanan atık su sitemi, Rektörlük Binası bodrumunun kanalizasyon suyu ile dolup, buranın kullanılamaz hale getirdiğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, Merkez Kampüsümüzün Atık Su Altyapısının (kanalizasyon) tamamen yeniden yapılacağını ve daha önce bulunmayan yağmur suyu şebekesinin de yapılacağını söyledi.
 Söz konusu proje, Merkez Kampüsümüzün 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir planlama ile hazırlandığını belirten Rektörümüz DURMUŞ, Batman Belediyesi’nin altyapı işindeki bilgisi, birikimi ve tecrübelerinden faydalanmak suretiyle projenin Batman Belediyesi tarafından tamamlanacağını açıkladı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=