Lütfen bekleyin..



Tiryaki ‘Kürtçeyi tercih edin’

18 Ocak 2022, 08:39 - Okunma: 523

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, seçmeli derslerin yetersiz de olsa bir hak olduğunu belirterek, ailelere ve öğrencilere “Kürtçeyi tercih edin” çağrısında bulundu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullarda, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler arasında

Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçeleri de yer alıyor. Öğrenci ve velilerin bu dersleri tercih etmesi için bir çok çevreden çağrılar yapılıyor, kampanyalar düzenleniyor. Öğrencilerin tercih ettikleri dersi 21 Ocak 2022'ye kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor. Bazı okullar, online olarak yapılan başvuruları da kabul ediyor. 
‘KÜRTÇE SEÇMELİ DERS DEĞİL, RESMİ DERS OLMALI’ 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Biz eskiden beri Kürtçe anadilde eğitimin seçmeli ders değil, resmi ders olması gerektiğini, Kürt çocuklarının okullarda kendi anadillerinde eğitim görmeleri gerektiğini savunuyoruz. HDP kurulduğundan bu güne kadar bunu söylüyor. Bence bu konuda anayasa değişikliği de gerekmiyor. Anayasa değişmese bile Kürtçe anadilde eğitim verilebilir. Ama anayasa değişikliği gerekiyor diyorlarsa o zamana kadar da Kürt halkının çocukları Kürtçe dersleri seçmeli” diye konuştu. 
  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=