Lütfen bekleyin..



Buldan; “HDP Umut Olmaya Devam Edecek”

16 Ocak 2022, 15:01 - Okunma: 626

Halkların Demokratik Partisi Batman İl başkanlığı, 4’üncü Olağan Kongresi’ni yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katıldığı kongrede eş başkanlık görevine Hüseyin Sarık ve Hüriyet Kaytar, seçildi. Oldukça coşkulu yapılan kongreye HDP Batman milletvekillerin yanı sıra, Özgür Kadın Hareketi, Barış Anneleri Meclisi, CHP, Gelecek Parti ve Demokrat Parti yöneticileri de katıldı.

Divan üyelerinin seçilmesinin ardından kongre, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

SALİH ÖZDEMİR’İ ANDI

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Mücadeleden asla vazgeçmeyen, direngen Batman halkı, umudun güçlü sesi sevgili kadınlar ve gençler hepinizi ayrı ayrı selamlıyorum" dedi. 29 yıl önce katledilen Mehmet Sincar'ı anan Buldan, "Yine mücadele arkadaşımız Salih Özdemir’i de saygıyla anıyorum. Bu kentte yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımı faili meçhullerin kenti olan Batman’da yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla anıyorum, ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" diye kaydetti.  

“HAKKI, HUKUKU VEADALETİ İSTEYEN PARTİYİZ”

Buldan “Tekrar 90’lara dönmenin yolunu arayan iktidar partisi, 4 kasım 2016 ‘da HDP’nin Eş Genel Başkanlığın yapan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, İdris Baluken’i rehin aldı ve cezaevinde tutmaya devam ediyor. Bütün bu yaptıklarının hesabını sandıklarda bir kez sormak için bu çalışmalarımızı devam ettirdiğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Zulmünüze, hukuk dışılığınıza, anti demokratik uygulamalarınıza boyun eğecek bir gelenekten gelmiyoruz.HDP bu ülkede umut olmaya, bütün sorunları çözmeye aday bir partidir. Barışı, demokrasiyi, özgürlükleri isteyen, hakkı, hukuku adaleti isteyen tek parti vardır; O da HDP’dir. Buradan çağrı yapıyoruz; Eğer kendinize güveniyorsanız, seçim kararı alın, kurun sandıkları. Hep birlikte halkın hakemliğine başvuralım, halk kimi tercih ediyor görelim. Biz her yönüyle hazırız. Seçimlere hazır olduğumuzu Batman’dan deklare ediyoruz.”dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=