Lütfen bekleyin..



Askon Tekstil Sektörüyle Buluştu

16 Ocak 2022, 14:58 - Okunma: 408

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesi, sektörel buluşmalar kapsamında Batman’ın lokomotifi konumunda bulunan tekstil sektörünü masaya yatırdı. Batman’da 32 bin insanın ekmek kapısı olan büyük ve küçük ölçekli tekstil sektörünün sorunları, talepleri ve ileriye dönük çalışmalar hakkında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

TEKSTİL’DE 32 BİN İSTİHDAM
ASKON’un ev sahipliğinde Ziyade Et Lokantasında yapılan toplantıya İŞKUR Müdürü Besim Eviz, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve ASKON üyesi iş insanları geniş bir katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, “Batman’ın lokomotif iş alanı olan tekstil sektöründe bugün 32 bin vatandaşımız çalışıyor. Bu sayı dolaylı olarak ilimizde tam 150 bin kişinin direkt olarak tekstilden ekmek yediğini gösteriyor. Bu yüzden tekstil sektörünü çok önemsiyoruz” dedi. 


TEKSİAD TEKSTİLCİLERİN SORUNLARINI ANLATTI
TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk, pandemi süreci ve artan maliyetlere dikkat çekerek, “Pandemi sektörü ciddi manada darboğaza soktu. Bunu her alanda his ettik. Bizim bütün giderlerimiz dövize bağlı ama gelirimiz TL cinsinden olduğu için sıkıntılar yaşadık. Tedarikçi firmalar müşteriden iş aldığı zaman döviz cinsinden alıyor ama bize verdikleri zaman fason fiyatlarımızın hepsi TL cinsinden. Dolayısıyla kurun dalgalı bir hal alması sonucunda maliyetlerimiz 3 katına çıktı. Gelirimiz ise sabit kaldı. Özellikle elektrik ve doğalgazdaki yani enerjideki artış bizi çok zor duruma soktu. Faturalarımızı katlanarak artıyor, bu duruma acil bir çözüm bulunması gerekiyor.”


“TEKSTİL KENT OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ”
Konuşmasında markalaşmaya dikkat çeken BATSO Başkanı Abdulkadir Demir’de, “Ekonomi, istihdam, geri göç bakımından tekstil sektörünün ne kadar kıymetli olduğunu bilenlerden biriyim. İstanbul’da tekstilde çalışan Batmanlılar bugün memleketlerine gelerek iş açtılar ve patron oldular. Bu süreçte biz ne yapmalıyız? Artık bu bölge mısır üretiminden vazgeçmeli. Pamuk ekmeli ve pamuktan sonra iplik fabrikası kurmalı, iplikten sonra dokuma ve markalaşmalıyız. Yani kendi markamızı el birliği ile kurmalıyız. Bir tekstil kent oluşturmak zorundayız. ” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=