Lütfen bekleyin..



Sason’da 3 Aile Arasında Barış Sağlandı

12 Ağustos 2017, 15:45 - Okunma: 1500

Sason’da Ramazan ayında 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı kavganın ardından 3 aile arasında husumet başlamıştı. Aralarında büyük gerginlikler yaşanan 3 aile Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Büyükleri ile kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştırıldı.

Tarafları ayırmak için araya giren Şevket Böğüş'ün kazara ölümüyle sonuçlanan kavgada Aileler arasında kan davasına dönüşmemesi ve olayın büyümemesi ve Barışın sağlanması için Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe kanaat önderleri, İstanbul ve Muş illerinden gelen Bölge kanaat önderlerinin yoğun girişimleri sonucu Böğüş,Cengiz ve Çakar Aileleri İlçe Merkez Camisinde Düzenlenen programla Barıştırıldılar. 
Husumetli üç aile Sason Merkez Camii’nde bir araya getirildi. Camide vaizler ve imamlar tarafından sohbetler yapıldı. Barış törenine Akparti İl Başkanı Diyaettin Uçar’da katılırken daha sonra Kuran-Kerim’den ayetler ve hadisi şerifler okundu. Daha sonra barıştıklarını dile getiren aileler salavatlar eşliğinde Kuran-ı Kerim’in altından geçerek el sıkışıp kucaklaştı.
Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar yaptığı açıklamada bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, bir daha bu tür üzücü olayların tekrarlanmamasını yüce Allah'tan diliyorum dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=