Lütfen bekleyin..



Vali Şahin’den Gazeteciler gününe kutlama

09 Ocak 2022, 14:50 - Okunma: 213

Vali Hulusi Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı yayımladı. Vali Şahin yayımladığı mesaj şöyle “En zor şartlar altında çalışan gazeteciler, gerektiğinde canlarını hiçe sayarak toplumu gerçeklerle buluşturmanın ve doğru haberi insanlara ulaştırabilmenin onurlu mücadelesini veriyor. Kamuoyunun haber alma hakkı ve doğru bilgilendirilmesi söz konusu olduğunda basın özgürlüğü;

 hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz, istismar edilmesine ve kara propaganda malzemesi yapılmasına asla müsaade edemeyeceğimiz bir kavram. Gazete ve televizyonlara günümüzde eklenen internetle birlikte haberin daha geniş kitlelere ulaşmasının da yolu açıldı. Ancak gazetecilik söz konusu olduğunda bu imkanların meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması hayati önem taşıyor. Dezenformasyon ve yalanla gerçeğin savaşında gazetecilere büyük sorumluluk düşüyor. Bilginin baş döndürücü bir yayılma hızına ulaştığı çağımızda, doğru ve dürüst habercilik anlayışının her zamankinden daha kıymetli hale geldiğine hep birlikte şahitlik etmekteyiz. Toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak kamuoyunu bilgilendiren ve demokrasimize katkıda bulunan hakkaniyet sahibi gazetecilerimizin ülkemizdeki barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde payı tahmin edilenin çok ötesinde. Özellikle, son yıllarda dünyayı etkisi altına alan zorlu pandemi koşullarında tüm insanlığın gerçek bilgiye ulaşabilmesi için fedakarca görevini yerine getiren habercilere şükran borcumuz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun…”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=