Lütfen bekleyin..



“Tapulu arazimize yatırım engelleniyor!”

09 Ocak 2022, 15:30 - Okunma: 1389

Batman’ın ve bölgenin önde gelen ailelerinden sevilen iş insanı Bedrettin Nasıroğlu, Sinan köyünde yapılacak yatırımların engellenmek istenmesiyle ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı. Nasıroğlu, Sinan köyünde yapacağı yatırımlara köylülerin engel olduğunu ve bu nedenle sıkıntılı bir süreç yaşadığını kaydedip, hukuk sürecini başlattıklarını belirtti.

“DAVAYI HUKUKLA ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Sürecin inşallah barış içinde neticelenmesini arzu ettiklerini söyleyen Nasıroğlu hukuk neyi öngörüyorsa o yönde hareket edeceklerini kaydetti. Bedrettin Nasıroğlu’nun toplantısına avukatı Abdulselam Adak ile Genç iş adamı oğlu Nasır Nasıroğluda katıldı. İş insanı Nasıroğlu, vekili Av. Abdulselam Adak ile beraber basın açıklamasını basın mensuplarıyla paylaştı. Batman’ın sevilen iş adamı Bedrettin Nasıroğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada Sinas İnşaat olarak; uzun yıllardır, Türkiye'nin birçok yerinde yol yapım çalışmaları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra, akaryakıt sektöründe de hizmetimizi sürdürüyoruz. Şimdi de hem hizmet ağımızı genişletmek , hem de çok büyük bir istihdam alanı yaratmak için kolları sıvadık. Bu kapsamda, Bismil ilçesine bağlı Sinan Mahallesi'nde bulunan 140 dönümlük müstakil arazimizde Demhat Tarım Limited Şirketi bünyesinde, 60 Milyonluk yatırımla, 50 bin ton kapasiteli tarım ürünleri lisanslı depo işletmesi kuracağız.

Yine bu alanda , ileri teknoloji tarım makineleriyle profesyonel tarımcılığa da start vereceğiz. Bu yatırımımızla ilk etapta 50 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. Şu an altyapı çalışmaları devam eden bu projemizi sağlıklı bir şekilde aktif hale getirdikten sonra, şirket olarak aynı alanda, istihdama yönelik büyük ölçekli bir yatırım için daha da adımlar atmayı planlıyoruz. Bu da 140 Milyon TL bütçeli Tekstil Kent projemiz olacak. Bu projemizde 2 bin kişi dolayında ciddi bir istihdam alanı yaratmayı hedefliyoruz. İki yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız bu yatırım ağından Batman, Bismil ve çevre köylerdeki birçok vatandaşımıza istihdam alanı sağlanacak. İnanıyoruz ki, iki etaptan oluşan ve toplam maliyeti 200 Milyon TL dolayında olan geleceğe dönük yatırımlarımız, istindam alanında büyük bir etki yaratacak ve aynı zamanda ihracata da katkı sunacaktır. Sizlerden Ricam . Bir Konuyu, Bir Meseleyi, Bir Olayı İyice Hakikati Öğrenip , O Şekilde Yazıp, Çizip Ve Halka Duyurmak Ve Gerçekleri Söylemek , Bence Daha Gerçekçi Olacaktır. Bahse Konu Diyarbakır İli , Bismil İlçesi , Sinan Köyü Hudutları İçerisinde 10.000 Dönüme Yakın Türkiye Cumhuriyeti Tapusu Olan Bir Vatandaşım. Bu Arazinin Bir Bölümünde İstihdama Dayalı Yatırım Yapmak İstiyorum. Ne Yazık ki ;Bazı Kişi ve Kişiler Tarafından Tehdit Taşkınlık ve Hakarete Maruz Kalmış Durumdayım. Bundan Ötürü, Yapacağım Yatırım Engellenmektedir. Ancak Bu Gibi saldırı ve tehditler Olunca , Haklı Olarak Müracaat Edeceğim Mülki Amirleri Ve Kolluk Kuvvetleridir. Ancak Buna Rağmen Terör Estirip Dinlememektedirler.

“MÜVEKKİLİMİN YATIRIM HAKKI GASP EDİLMEK İTENİYOR”

Buradan Sizlerin Aracılığı İle Tüm Siyasi Parti Mensuplarından Ricam. Hakikati Ve Gerçeği Bilmek , Öğrenmek O Şekilde Yorum Yapmak, Kamu Oyuna Daha Gerçekçi Olacaktır. Toplantıda Konuşan Nasıroğlu’nun avukatı Abdulselam Adak açıklamasında Bir süredir bazı kötü niyetli gruplar tarafından sosyal medya ortamında " topraklarımız alınıyor, evlerimiz yıkılıyor, haksızlığa sessiz kalmayın... " şeklinde yalan ve kamuoyunu yanıltıcı paylaşımlar yapılmaktadır. Hiçbir dayanağı olmayan tamamen asılsız bu iftiralara karşı müvekkil tarafından zaten az önce cevap verilmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki müvekkilin hiç kimsenin evini yıkma, toprağını alma, haksızlık yapma gibi bir niyeti söz konusu dahi değildir. Bu tarz yalan ve iftiralara karşı şikayetlerimiz yapılmış olup konuyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Sinan Köyü içerisinde yaklaşık 100 hane bulunmaktadır. Bu evlere karşı müvekkil tarafından açılmış tek bir dava bulunmamaktadır.

Köy içinde herhangi bir evin yıkılması da söz konusu değildir. Müvekkil tarafından şikayet konusu olan 4 ev ve bir taziye evi bulunmakta olup haksız işgal şeklinde yapılan bahse konu yapılar köy sınırları dışında, müvekkilin mülkiyetinde olan 1. Sınıf tarım arazisinde yapılmıştır. Esasen şikayetimiz olmasa dahi 3194 sayılı imar kanununun 32. Maddesine göre kaçak yapıların belediye veya valilik tarafından yıkılması da söz konusudur. Bu husus köylünün evlerini yıkmak köylüye eziyet vermek için yapılmış bir durum değildir. Bir diğer iddia olan mezarlıkların kaldırılması hususu da tamamen müvekkile karşı yürütülen bir algı operasyonundan başka bir şey değildir. Bir başka iddia olan topraklarımız alınıyor iddiası da tamamen asılsız ve dayanaksızdır. Hukukta bir kaide vardır. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei yani bu asılsız iddiayı ortaya atan, kamu oyunu yanıltan, topraklarımız alınıyor şeklinde algı operasyonları yapan kişilerdir. Gelinen bu noktada hiçbir yasal hakkı olmamasına rağmen müvekkilin müstakil tapulu arazisini kullanmayı, yatırım yapmayı bir takım köylü engellemiştir. Bunu fırsat bilen ve kargaşadan faydalanmak isteyen bir takım güç odakları tarafından da köylüler organize edilmiş ve müvekkilin yatırımları engellenmeye çalışılmıştır. Bu durum sadece engelleme şeklinde olmayıp kamuoyu oluşturma çabası şekline de dönüşmüştür. Bu nedenle müvekkil tarafından kamuoyunu bilgilendirme ve oluşan asılsız iddialara karşı cevap verme ihtiyacı doğmuştur. Kamu oyuna saygı ile duyurulur" dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=